SUĐENJE ZA AFERU 'DRŽAVNI UDAR": Tužioci izneli završne reči

V.K.

20. 06. 2024. u 19:13

VIŠE sati trajalo je u Višem sudu u Podgorici iznošenje završnih reči specijalnih tužilaca Zorana Vučinića i Siniše Milića u ponovljenom sudskom postupku u predmetu poznatom kao „državni udar“.

СУЂЕЊЕ ЗА АФЕРУ ДРЖАВНИ УДАР: Тужиоци изнели завршне речи

Foto V. Kadić

Tužioci su predložili sudu da se organizatori kriminalne grupe ruski državljani Eduard Šišmakov osudi na 15 godina zatvora, a Vladimir Popov na 12 godina. Zatražili su da se bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić osudi na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora. Za Predraga Bogićevića i Nemanju Ristića predložena je kazna od po sedam godina zatvora, a za lidere bivšeg Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, po pet godina zatvora.

Za okrivljenu Branku Milić je predložena kazna od tri godine zatvora, dok je za Milana Dušića i Srboljuba Đorđevića zatraženo po godinu i šest meseci, a za Dragana Maksića godina i devet meseci zatvora. Za vozača bivših lidera DF-a Mihaila Čađenovića, tužilac je zatražio godinu i šest meseci zatvora, dok je za Kristinu Hristić predloženo izricanje uslovne kazne.

Specijalno tužilaštvo je u celosti ostalo pri ranijoj optužnici i zatražilo od specijalnog veća kojim predsedava sudija Zoran Radović da optužene oglasi krivim. Kako se tvrdi, oni su da su planirali na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine nasilno zauzmu Skupštinu Crne Gore, kao i da otmu i ubiju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru