MILU RUŠE SAMO JEDAN OBJEKAT: Doneto novo rešenje o imovini bivšeg predsednika Crne Gore u Nikšiću

I. D. S.

22. 06. 2024. u 10:52

IMOVINA bivšeg predsednika države Mila Đukanovića u Nikšiću, za koju je prošle godine naloženo rušenje, ipak neće biti u potpunosti uklonjena. Naime, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i održivog razvoja potvrdilo je deo rešenja inspektora, pa je za rušenje umesto dva, predviđen jedan objekat.

МИЛУ РУШЕ САМО ЈЕДАН ОБЈЕКАТ: Донето ново решење o имовини бившег председника Црне Горе у Никшићу

MANS

Nakon što su prošle godine Đukanovići podneli žalbu na odluku nadležne inspekcije da se dva objekta u naselju Kočani u Nikšiću moraju rušiti, resorno ministarstvo novim rešenjem poništilo je deo odluke, a deo potvrdio.

Novim rešenjem Đukanovićima naloženo da poruše objekat od 170 kvadrata, dok je rešenje o rušenju drugog objekta od 89 kvadrata, poništeno, a predmet vraćen prvostepenom organu na postupak i odlučivanje.

U obrazloženju odluke, pored ostalog, stoji da je inspektor koji je donosio rešenje o rušenju, pravilno doneo odluku u vezi sa objektom od 170 kvadrata, jer za taj objekat "ne postoji zahtev za legalizaciju, niti rešenje o prekidu postupka legalizacije".

- Nema smetnji za izvršenje predmetnog rešenja u tom delu - piše u dokumentu.

Zaštitni pojas

KADA je nadležno ministarstvo prošle godine, dok je na njegovom čelu bila Ana Novaković Đurović, donelo rešenje za rušenje Đukanovićeve imovine, u rešenju se kao razlog navelo to što se objekti građeni suprotno važećem Prostorno-urbanističkom planu Opštine Nikšić i jer se nalaze u zoni "zeleni zaštitni pojas", gde je, kako su naveli, moguća gradnja samo sanitarno-higijenskog karaktera ili "zeleni zaštitni pojasevi". Tada je naglašeno da u delu zaštitnog pojasa ne postoji mogućnost gradnje bilo kakve vrste stambenih objekata.

Tada je nekadašnjem predsedniku dat rok od 20 dana da sruši objekte, ali je uloženom žalbom odloženo izvršenje inspekcijskog naloga.

U delu koji se odnosi na drugi objekat, stoji da je "prvostepeni organ pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje, jer je u postupku pred drugostepenim organom ovog ministarstva utvrđeno da postoji zahtev za legalizaciju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?