ZAŠTO JE NESTALA STRUJA U CRNOJ GORI Oglasio se ministar energetike: "Ceo sistem nam je pao"

Novosti online

21. 06. 2024. u 14:30

MINISTAR energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović izjavio je danas da je nestanak struje u Hrvatskoj, BiH, Albaniji i Crnoj Gori problem regionalne prirode.

ЗАШТО ЈЕ НЕСТАЛА СТРУЈА У ЦРНОЈ ГОРИ Огласио се министар енергетике: Цео систем нам је пао

Foto: D.N.

Mujović je dodao da se radi na tome da se situacija normalizuje i da su operatori prenosnog sistema maksimalno fokusirani, mada se u ovom momentu još ne zna gde je kvar, prenosi RTCG.

- Radi se na tome da se obavi restauracija sistema - kazao je on.

Mujović smatra da je do ovog problema došlo usled velikog opterećenja.

- Naglo je porasla potrošnja zbog visoke temperature - naveo je on i dodao da se u situaciji visokih temperatura dešava da je vazdušno hlađenje slabije, a visoke temperature dovode do toga da vod ispadne.

Zbog ispada na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CEDIS) juče je bez napajanja bilo skoro čitavo područje Crne Gore, a deo Podgorice dobio je struju nakon sat vremena.

- Naš elektroenergetski sistem je povratio naponske prilike - rekao je Mujović, koji veruje da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu. "Električna energija dospeva do CEDIS-a, a CEDIS sada ima posla da je usmeri dalje prema gradovima. To može da potraje, jer CEDIS mora da reši situaciju u svakom gradu posebno - istakao je Mujović.

On je dodao da je diskutabilno kada će se sve vratiti u normalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUTRA JE VIDOVDAN: Ima brojne običaje, a evo šta bi devojke trebalo da urade veče uoči praznika