I URA PROTIV MARKA: Ne stišava se bura oko izjave prvog čoveka Nikšića

V.K.

24. 06. 2024. u 06:00

GRAĐANSKI pokret URA otkazao je podršku predsedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću zato što je "odbio" da se javnosti izvini za reči izgovorene u obraćanju povodom obeležavanja godišnjice bitke na Grahovcu "kojima je diskriminisao ljude drugih nacionalnih i ideoloških opredeljenja".

И УРА ПРОТИВ МАРКА: Не стишава се бура око изјаве првог човека Никшића

V.K.

Iz GP URA su pozvali sve građanske partije, pre svih Demokrate, koje su konstituenti lokalne vlasti u Nikšiću, da, ako drže do građanskih i evropskih vrednosti koje zastupaju, učine isto i uskrate podršku Kovačeviću.

- Ne znam zašto su podlegli pritisku i imaju li neke druge interese i razloge. Zvaću njihovog predsednika opštinskog odbora da mi objasni jer iz napisa u medijima nisam shvatio razloge. Šta ih je motivisalo da poveruju u kampanju DPS-a, na njima je da odgovaraji. Ali, vlast u Nikšiću ne zavisi od jednog odbornika Građanskog pokreta URA - izjavio je Kovačević.

Opozicija u nikšićkom parlamentu ima 18 odbornika od 41, a uz glas URA jedan više. Da bi predsednik Opštine bio smenjen inicijativu koju je pokrenula lista "Evropski tim za Nikšić" koju predvodi Demokratska partija socijalista, mora da glasa 21 odbornik.

- Drago mi je da je URA konačno smogla snage da odluči da uskrati poverenje Marku Kovačeviću. Lopta je u dvorištu Demokrata. S obzirom na to da je predsednik SO Nikšić Nemanja Vuković, koji je iz Demokrata, osudio sramni govor Kovačevića na Grahovcu, sada treba da pokaže da je dosledan svojim rečima i da njegova partija uskrati poverenje Kovačeviću - izjavio je Boris Muratović, odbornik DPS.

Istraga i zahtev za smenu

VIŠE državno tužilaštvo ovim povodom je formiralo predmet. Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" predao je inicijativu za njegovo razrešenje. Sednica lokalnog parlamenta je zakazana za 25. jun, ali je neizvesno da li će ova tačka biti uvrštena u dnevni red.

- Mediji kreiraju priče i slučajeve, a ja sam često njihova meta. Niko nije na ispravan način interpretirao ono što sam rekao. Izvršeno je nasilje nad onim što sam rekao i pokušali su da nanesu političku štetu meni i političkoj stranci kojoj pripadam - kazao je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!