"AKO NE UGASI KIŠA, UGASIĆE RUSKI HELIHOPTER": Već dva dana ne prestaje požar na Golubinji kod Pljevalja

M. SEKULOVIĆ

24. 06. 2024. u 18:45

UKOLIKO tokom noći ne dođe do padavina koje bi ugasile masivan požar koji je zahvatio brdo Golubnju i širi se prema gradu, već sutra će biti angažovan ruski helikopter specijalizovan za gašenje velikih požara. 

АКО НЕ УГАСИ КИША, УГАСИЋЕ РУСКИ ХЕЛИХОПТЕР: Већ два дана не престаје пожар на Голубињи код Пљеваља

Skrin

Kako je kazao predsednik Opštine Pljevlja dr Darijo Vraneš, "na osnovu memoranduma potpisanog između Sektora za vanredne situacije Crne Gore i Srbije, Sektor za vanredne situacije Crne Gore ima spremnu agendu za pomoć kolegama iz Srbije koji poseduju helikopter ruske proizvodnje specijalizovan za gašenje velikih opožarenih površina.

- Na stalnoj smo vezi sa direktorom Direktorata za vanredne situacije Crne Gore Miodragom Beševićem i stava smo da ako u toku noći ne dođe do najavljenih padavina zatražimo pomoć od Direktorata za vanredne situacije Republike Srbije kako bi reagovali ruskim helikopterom opremljenim najsavremenijom opremom za gašenje požara - rekao je Vraneš.

- Trenutno požar gasi jedan helikopter u vlasništvu Vojske Crne Gore i ljudstvo naše vatrogasne jedinice, međutim očigledno je da je to nedovoljno. Požar se širi, trenutno nisu ugroženi ljudi i objekti, međutim ako se htino ne reaguje može doći do nesagledivih ekoloških posledica za sami grad koji je u oblaku dima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd