IZMEĐU CRNE GORE I SRBIJE BEZ ČEKANJA I ZEBNJE: Konačno, nakon četiri godine, završena rekonstrukcija puta Rožaje-Špiljani

M. SEKULOVIĆ

25. 06. 2024. u 20:48

POSLE pune četiri godine, koliko su trajali radovi na rekonstrukciji dionice puta Rožaje - Špiljani, duge 28 kilometara, danas je ozvaničen završetak radova na izuzetno važnoj deonici puta između Crne Gore i Srbije.

ИЗМЕЂУ ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ БЕЗ ЧЕКАЊА И ЗЕБЊЕ: Коначно, након четири године, завршена реконструкција пута Рожаје-Шпиљани

Vlada CG

- Mislim da će se realizacijom ovog projekta omogućiti mnogo bolja povezanost gradova, ali i poboljšati ekonomska saradnja između dve države - kazao je predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, koji je sa ministrom saobraćaja i pomorstva Filiom Radulovićem i predsednikom Opštine Rožaje, Rahmanom Husovićem svečano otvorio za saobraćaj put čija je rekonstrukcija počela je 29. jula 2020. godine, a ugovoreni rok radova je bio dve godine....

Rekonstruisan put Rožaje - Špiljani ukupne dužine 18 km i vrednosti radova oko 29 miliona evra, koji su skuplji za devet miliona evra od prvobitno ugovorene vrednosti radova.

Projekat obuhvata izgradnju kružne raskrsnice sa putevima za Vuču i industrijsku zonu Rožaja, rekonstrukciju postojeće trase puta na sa izgradnjom dodatnih traka, iz oba pravca od po 300 metara na graničnom prelazu Dračenovac, rekonstrukciju 12 tunela ukupne dužine 1.678 metara i rekonstrukciju tri most mosta ukupne dužine 244 merara kao i adaptaciju osam mostova ukupne dužine 1.040 metara.

- Posebna pažnja prilikom rekonstrukcije posvećena je bezbednosti saobraćaja tako da je na čitavoj deonici ugrađena komplet nova saobraćajna signalizacija i oprema puta -aopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru