DPS NA "STAKLENIM NOGAMA": Nedostatak kvoruma odložio SO Bijelo Polje

M. SEKULOVIĆ

02. 07. 2024. u 06:15

VLAST u Bijelom Polju je stabilna, kriza je samo u opštinama gde su naši oponenti većina.

ДПС НА СТАКЛЕНИМ НОГАМА: Недостатак кворума одложио СО Бијело Поље

M. S.

 Sednica Skupštine Opštine nije održana zbog nedostatka kvoruma jer je na sednici bilo 16 odbornika iz vlasti i nula odbornika iz opozicije. Ovako su "uskliknuli" iz Opštinskog odbora DPS, koji sa SD, SDP, LP, BP i Bošnjačkom strankom, čine lokalnu vlast u trećoj po veličini opštini u Crnoj Gori, pokazujući tako da uprkos kategoričnim tvrdnjama, ima dosta indicija koje ukazuju da je lokalna vlast u Bijelom Polju na "staklenim nogama".

- Tri odbornika vlasti nisu mogla da prisustvuju sednici iz profesionalnih i ličnih razloga. Međutim, bilo bi zanimljivo da odbornici opozicije pojasne svoj izostanak sa sednice - kažu iz DPS.

Raskid

- O EVENTUALNOM učešću Bošnjačke stranke u vlasti na državnom nivou, može se razgovarati pošto ona raskine koaliciju s DPS u Bijelom Polju, formira u toj opštini vlast s većinom s državnog nivoa i raskrsti s bivšim sistemom - prokomentarisao je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović mogućnost da njegova stranke pristane na potencijalni ulazak BS u Vladu.

Oni ističu da za njih Skupština nije odnos 19:18, već kada je u pitanju interes grada i građana proporcija bi morala biti 37:0, optužujući opoziciju za "sabotažu"...

- Zajedničko saopštenje DPS-a i Bošnjačke stranke u kojem građane ubeđuju da imaju većinu u lokalnom parlamentu, ali da im fali kvorum je klasična groteska. Da vas podsetimo, definicija vlasti u parlamentarnim demokratijama je većinska podrška u parlamentu - odgovorila im je odbornica Pokreta "Evropa sad" Jelenka Andrić, koja ističe da PES neće davati kvorum za rad jer bi to bila klasična politička saradnja koju sa DPS ne žele. - Takav je slučaj i u svim drugim opštinama u Crnoj Gori koje pominjete, nigde sa vama nismo u koaliciji i tako će i ostati. Znamo da je zakazivanje sednice bila predstava za javnost, a da je Ernad Suljević (BS) dobio ulogu glavnog glumca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor