KATNIĆ DA PLATI 11.500 EVRA: Troje advokata tužilo bivšeg GST Crne Gore

S.Đ.

12. 07. 2024. u 06:15

OSNOVNI sud u Podgorici naložio je bivšem Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da na ime regresne naknade isplati državi 11.525,67 evra.

КАТНИЋ ДА ПЛАТИ 11.500 ЕВРА: Троје адвоката тужило бившег ГСТ Црне Горе

printskrin

 To piše u prvostepenoj presudi podgoričkog Osnovnog suda kojom je utvrđeno da je Katnić 2017. godine, kao tadašnji rukovodilac SDT-a, bio odgovoran za štetu nastalu zbog povrede prava ličnosti advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović.

- U obrazloženju presude sud navodi da je tuženi M. K. kao rukovodilac Specijalnog državnog tužilaštva, prilikom objave saopštenja i pratećeg dokumenta na internet stranici SDT 17. jula 2017. pod nazivom "Specijalno državno tužilaštvo predstavlja oblike specijalnog rata", postupao sa namerom da G. R., S. G. i M. R. prouzrokuje štetu, budući da je bio svesan da objavljivanjem sopštenja i sadržine telefonske prepiske advokata G. R. i njegovih kolega advokata S. G. i M. R. i klijenata, može narušiti njihova zakonom zaštićena prava, pa je pristao na posledicu koja je usled toga nastupila - navode iz podgoričkog Osnovnog suda.

Po oceni suda javno objavljivanje telefonske korespodencije između advokata i klijenata, ne opravdava cilj koji je naveden u saopštenju, budući da je tuženi kao GST imao pravo i obavezu da u odgovarajućem sudskom postupku zaštiti svoj integritet, kao i integritet tužilaštva, a ne da mimo krivičnog postupka objavljuje telefonsku prepisku do koje se došlo pretresom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije