OD TELEFONA VIDELI ORUŽJE! Šta piše u obrazloženju oslobađajuće presude za Mandića i Kneževića

V.K.

12. 07. 2024. u 13:53

ANDRIJA Mandić, Milan Knežević i ostali oslobođeni su optužbi u predmetu "državni udar", odnosno pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

ОД ТЕЛЕФОНА ВИДЕЛИ ОРУЖЈЕ! Шта пише у образложењу ослобађајуће пресуде за Мандића и Кнежевића

V.K.

Presudu je izreklo Veće Višeg suda u Podgorici na čijem je čelu Zoran Radović. Radović je kazao u obrazloženju presude da su od sveg naoružanja u Crnu Goru unesena samo dva mobilna telefona marke "lenovo".

Takođe, nisu dokazani navodi optužnice da je svedok saradnik Saša Sinđelić ušao u Moskvu i da se sastao sa organizatorom kriminalne organizacije Eduardom Šišmakovim. Iz dopisa Ruske Federacije je utvrđeno da Sinđelić nije prošao pasošku kontrolu i da nije prešao granicu.

-Tako nije dokazano da je Sinđelić bio u Moskvi - rekao je Radović, dodajući da je odlazak Mandića i Kneževića u Moskvu bio na poziv partije Jedinstvena Rusija "i da nije bilo ništa konspirativno". 

Oružje koje je pronađeno u kući na teritoriji Podgorice bilo je uzeto na revers iz policije, a ne za pripremu napada na Skupštinu Crne Gore.

- Veće je videlo ko su optuženi, Dušić, Maksić, Branka Milić, da su to ljudi u poodmaklim godinama, rekao je sudija Radović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!