KOPRIVICA LAUREAT ZA ŽIVOTNO DELO: Mandić uručio Trinaestojulske nagrade na Cetinju, godišnja priznanja Raduloviću, Sekuliću i Marojeviću

I. D. S.

12. 07. 2024. u 14:12

NAJVEĆE državno priznanje, Trinaestojulske nagrade za 2024, uručene su na Cetinju. Priznanje za godišnje nagrade dobila su tri kandidata, a uručena i jedna nagrada za životno delo. Nagrade je u crnogorskom parlamentu uručio prvi čovek skupštine, Andrija Mandić.

КОПРИВИЦА ЛАУРЕАТ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Мандић уручио Тринаестојулске награде на Цетињу, годишња признања Радуловићу, Секулићу и Маројевићу

skupština.me

Nakon dodele, održana je i svečana ceremonija u Vladinom domu na Cetinju. Ovogodišnje nagrade uručene su književniku Andriji Raduloviću, koji je dobio nagradu za knjigu poezije "Otkup", akademskom slikaru mr Branislavu Banu Sekuliću, redovnom profesoru u penziji za izložbu u Muzeju savremene umetnosti Crne Gore praćenu monografijom; Nikoli Marojeviću, doktoru bogoslovskih nauka za ukupnu godišnju aktivnost na razvoju kulture, kao i Trinaestojulsku nagradu za životno delo, profesoru doktoru u penziji Draganu Koprivici.

Odluku o dobitnicima doneo je Žiri u sastavu prof. dr Nikola Vukčević, predsednik, Želidrag Nikčević, doc. dr Miloje Šundić, Sulejman Kujević, prof. Miloje Aranitović, prof. Nikola Rakočević i doc. dr. Adnan Prekić.

Prema oceni Nikčevića, među 28 kandidata za obe nagrade bilo je više njih koji su zaslužili priznanje. Ipak, kako je naveo, "pravila su neumoljiva" te se sužavanjem izbora i glasanjem svih članova, došlo do ovogodišnjih dobitnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!