NEDOSTAJE IM ADOLF! Nečuven izliv antisemizizma u Rožajama (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

13. 07. 2024. u 10:34

GRAĐANSKI aktivista Neboša Babović iz Berana, objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije grafita iz Rožaja, koji već duže vreme sa jednog potpornog zida "pozdravlja" brojne namernike koji iz Srbije stižu u Crnu Goru, na kojem doslovce piše "Adolfe nedostaje"!

НЕДОСТАЈЕ ИМ АДОЛФ! Нечувен излив антисемизизма у Рожајама (ФОТО)

N. Babović

- Sećate li se grafita? Iz Berana, iz Pljevalja, iz Podgorice. Sećate li se histeričnih reakcija DPS, SD, SDP, BS, reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića, svakog regionalnog medija - zapitao se Babović, aludirajući na grafite mržnje koji su dugo vremena znali da osvanu u jeku predizborne kampanje u mešovitim sredinama u Crnoj Gori, za koje samo "neupućeni" nisu znali ko im je stvarni autor.

N. Babović

"E pa na ulazu u Rožaje stoje dva grafita. Jedan je sasvim opravdana podrška Palestini, a drugi je najcrnji mogući antisemitizam. Jedan do drugog su katastrofalna poruka, posebno za ljude koji iskreno žale za stanovništvom Gaze. Ovo dakle nije neki zabačeni zidić koji ekspresno dođe na naslovne strane i nestane čim se dokaže da je delo starih ANB struktura.  Ovaj zid stoji na magistrali kojom leti dolazi bar 30 odsto turista.

Sad bi se seirio nad Rifatom i Ervinom, lider Bošnjačke stranke, obojica rođeni Rožajci, koji ovuda dnevno prolaze, ali se prave da ne vide. I nema veze što je između ova dva grafita godina razlike, mada je gore što je desni stariji", piše Babović i poručuje da ako je nekome u Rožajama stalo do normalnosti, već treba da ide ka zidu s kanticom farbe, i da od trgovaca tuđom mukom očekuje da umuknu.

N. Babović

Zaista, zašto lokalna vlast, a pisebno Fejzić i Ibrahimović, posebno glasni čim se "pojave" grafiti mučne sadržine, ćute na nečuven izliv antisemitizma u Rožajama? 

POTRČAO

"Potrčao si sa osudom, šurače! Ako nisi znao, moji Rožajci su emtivno vezani za Adolfa… Dada Topića!"

Ovako je na ovu objavu sarkastično reagovao, uz par smajlića,  jedan od Rožajaca...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O BIOGORIVU, RUDOLFU I PODMORNICAMA: Od kada je čoveka civilizacija traži prijateljske energente