SRAMNO PONAŠANJE CRNE GORE: Vriska i kuknjava kad Vučić najavi dolazak, a na Kurtijevu posetu svi ostali nemi!

Novosti online

13. 07. 2024. u 15:57

ALjBIN Kurti, tzv. premijer privremenih prištinskih institucija posetio je Crnu Goru, ali nije bilo reakcija među crnogorskim političarima i medijima.

СРАМНО ПОНАШАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Вриска и кукњава кад Вучић најави долазак, а на Куртијеву посету сви остали неми!

Aljbin Kurti, lider Samoopredeljenja, Foto AP

Kurti, koji je poreklom iz Ulcinja, lepo je dočekan u najjužnijoj primorskoj opštini, gde je posetio svoju rodbinu. Sa njim su se susreli politički predstavnici Albanaca, kako u Sukobinu, tako i u Đeranima.

Njegova privatna poseta je prošla praktično neopaženo među ostalim crnogorskim građanima. Međutim, kada se najavi poseta predsednika Srbije Aleksandar Vučića nastaje vriska među procrnogorskim političarima, digne se kuka i motika, raznorazni analitičari i NVO prvaci počnu sa plasiranjem teorija zavere.

Jedni zastupaju stav da Vučić posetom želi da utiče na najavljenju rekonstrukciju Vlade, a drugi da radi na projektu „srpski svet“, jer se odaziva pozivu predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, a dolazi bez zvaničnog poziva predsednika Crne Gore Jakova Miltovića.

Svako ima pravo na svoje mišljenje odnosno stav, ali nije prirodno da se dižu tenzije zbog eventualnog dolaska predsednika Srbije, koji nikada nije izrazio pretenzije prema crnogorskoj teritoriji.

Vučić je trebalo da poseti Crnu Goru juče (12. jula), ali je prema rečima Milana Kneževića došlo do odlaganja, te se poseta očekuje do kraja ovog meseca.

Očigledno je da je Aljbin Kurti pojedinim crnogorskim medijima bitan samo kada poziva ili sprovodi ekstremne mere protiv Srbije i srpskog naroda, ali ne i kada dolazi u Crnu Goru, iako je on po njima premijer „nezavisne države“. To znači da tzv. procrnogorski i „objektivni“ mediji koji lažnu državu predstavljaju kao našu prijateljsku, ipak na ovaj način dokazuju da je Kurti nebitan i da služi samo kao oruđe za obračun sa Srbima i Srbijom.

Inače, Kurti je u stalnom kontaktu sa albanskim političarima iz Crne Gore, a i javno je podržao Demokratsku partiju socijalista, kojoj duguje doživotnu zahvalnost, jer su 2008. godine (kada su vodili crnogorsku Vladu) priznali Kosovo kao nezavisnu državu.

I na kraju, ostaje nam da sačekamo Vučićev dolazak u Crnu Goru, pa makar bio i u vidu privatne posete, jer ćemo tada verovatno svedočiti raznoraznim tekstovima i video prilozima istih tih procrnogorskih, „objektivnih“ medija, koji jedva čekaju da napadnu predsednika Srbije, a ćute na posete tzv. premijera južne srpske pokrajine, koji sa svojim političkim istomišljenicima još uvek ima pretenzije na teritorije susednih država, uključujući i 8.200 hektara crnogorske teritorije.

(borba.me)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!