ZASIJALO HERCEGNOVSKO ŠETALIŠTE: Završena rekonstrukcija na koju se čekalo skoro pola veka

V.V.

19. 07. 2024. u 05:00

OTVORENA je u potpunosti rekonstruisana deonica šetališta duga 1,4 kilometra, od Titove vile do nekadašnjeg restorana "Galeb" u Igalu. Staza je popločana behaton pločama, sa novom vodovodnom, kanalizacionom, hidrantskom i atmosferskom mrežom, javnom rasvetom i zelenilom.

ЗАСИЈАЛО ХЕРЦЕГНОВСКО ШЕТАЛИШТЕ: Завршена реконструкција на коју се чекало скоро пола века

Foto: Vuk Ilić

Lepo uređen deo Obale Nikole Kovačevića otvorili su predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i predstavnica Uprave za kapitalne projekte, Bojana Mitrić. Katić je podsetio da su Igalo i Herceg Novi na ovu rekonstrukciju čekali više od 50 godina i napomenuo da nijedan problem ne može čekati pet decenija na rešavanje.

- Kao i na mnogim drugim primerima gde su drugi zapeli ili stali, mi smo učinili sve u našoj moći da stvari pokrenemo s mrtve tačke. Omogućili smo da Herceg Novi više ne bude mesto koje će država zaobilaziti po pitanju investicija - istakao Katić.

Ocenio je da je ovo najveće ulaganje u rekonstrukciju šetališta kroz samo jedan projekat, još od njegove izgradnje, odnosno zatvaranja uskotračne železničke pruge početkom prošloga veka nakon čega je ta trasa uz obalu pretvorena u jednu od najlepših pešačkih zona na Jadranu.

Katić je najavio i rekonstrukciju šetališta od hotela Plaža do Meljina, u saradnji sa "Morskim dobrom".

Zasađene palme

O NOVOM ruhu koje ovakvim projektima dobija Herceg Novi i dobroj saradnji sa meštanima koji su između tamarisa i palmi izabrali da uz šetalište budu zasađene palme govorio je Aleksandar Kovačević iz Agencije za izgradnju i razvoj grada.

- Borimo se da budemo u službi građana i struke i da sve na čemu radimo ima kvalitet - kazao je Kovačević.

- Uređenjem te deonice, Herceg Novi će prvi put dobiti kompletno sređeno šetalište od Igala do Meljina. Ukupna ulaganja u te dve deonice je oko pet miliona evra, ali naše šetalište i Herceg Novi to zaslužuju - uveren je Katić.

On je zahvalio nekadašnjem direktoru Uprave javnih radova Boru Lučiću, koji je uspeo da Herceg Novi visoko pozicionira na listi gradova kojima su potrebne veće investicije. Sada Uprava javnih radova ima oko 15 velikih projekata u Herceg Novom, a među njima je i izgradnja autobuske stanice.

Inače, na ovom delu saobraćaj će biti ograničen od šest do 10 sati, osim za one koji imaju prebivalište i sopstvenu garažu ili dvorište.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev