NAJVIŠE OLIMPIJACA U CRNOJ GORI IZ HERCEG NOVOG: Ispraćaj za Pariz sa Kanli kule pun emocija

V.V.

14. 07. 2024. u 15:10

U sklopu niza programa povodom 13. jula u Herceg Novom, koji nosi i zvanje Evropskog grada sporta za 2024. godinu organizovan je ispraćaj sportista iz grada na Olimpijske igre u Parizu.

НАЈВИШЕ ОЛИМПИЈАЦА У ЦРНОЈ ГОРИ ИЗ ХЕРЦЕГ НОВОГ: Испраћај за Париз са Канли куле пун емоција

FOTO: Media biro

Mnogobrojna publika okupljena na Kanli kuli prvo je pozdravila mlade vaterpoliste „Jadrana“ osvajače bronzane medalje na nedavno završenom svetskom juniorskom prvenstvu u Argentini. Usledilo je  predstavljanje hercegnovskih sportista koji će učestvovati na Olimpijskim igrama. Posebna podrška je pružena četvorostrukom olimpijcu, jedriličaru Milivoju Dukiću, najboljoj crnogorskoj teniserki, Novljanki Danki Kovinić, novskim olimpijcima Jovanu Vujoviću, Vladu Popoviću, Stefanu Vidoviću, Đuru Radoviću, Vladanu Spaiću, Vasiliju Radoviću, Petru Tešanoviću, članu stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Milošu Šćepanoviću i selektoru reprezentacije Vladimiru Gojkoviću.

-Verujem da je ovoliki broj uspešnih mladih sportista koji su pred vama potvrda da Herceg Novi zasluženo nosi titulu evropskog grada sporta, uostalom najveći broj sportista u crnogorskoj olimpijskoj delegaciji dolazi iz jednog grada – iz Herceg Novog. Potrudićemo se da vas učinimo ponosnim  poručio je  Gojković.

Veliku podršku sportistima Opština Herceg Novi pruža tokom cele godine, a titulu evropskog grada sporta Novi je zaslužio višedecenijskim pregalaštvom sportskih radnika i brigom lokalne samouprave, istakao ke gradonačelnik Stevan Katić.

- Zadovoljstvo predstavlja činjenica da se tradicija nastavlja – Herceg Novi je bio i ostao grad sa najviše olimpijaca,istakao je naglasio je Katić. On je izrazio ponos zbog rezultata koji su mladi igrači Plivačkog vaterpolo kluba Jadran, kao članovi reprezentacije, ostvarili u Argentini, a olimpijcima poželeo sreću na najvećoj sportskoj smotri na svijetu.

- Herceg Novi stoji uz vas,srcem i dušom, delimo svaku vašu radost i svaku vašu borbu. Verujem da ćete dostojno predstavljati naše vrednosti, našu kulturu i naš duh…Srećno i neka vam večerašnji ispraćaj bude vetar u leđa, poručio je Katić.

FOTO: Media biro

Tekst potpisa

Veče puno pozitivne energije okončano je koncertom sjajne novosadske grupe Frajle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)