NEČUVEN POSLEIZBORNI SKANDAL U ANDRIJEVICI: Mandati potvrđeni, rezultati nisu zvanično objavljeni!

M. SEKULOVIĆ

16. 07. 2024. u 22:54

U ANDRIJEVICI slučaj za Riplija!

НЕЧУВЕН ПОСЛЕИЗБОРНИ СКАНДАЛ У АНДРИЈЕВИЦИ: Мандати потврђени, резултати нису званично објављени!

M. SEKULOVIĆ

Mandati u SO nakon lokalnih izbora održanih 2. juna verifikovani su na konstitutivnoj sednici održanoj 4. jula, bez obira što Opštinska izborna komisija (OIK) Andrijevica nije objavila konačne rezultate izbora u Službenom listu Crne Gore!?

- Tačno je. U Službenom listu nema OIK Andrijevica o proglašenju konačnih rezultata izbora, a svi rokovi počinju od tog trenutka. Naš član u komisiji je danas pisao Državnoj izbornoj komisiji, i mi očekujemo da se oni već sutra oglase i da im naloži da objave konačne rezultate u Službenom listu - kaže funkcioner SNP Dragan Vukić, ističući da sada dolazi u pitanje izbor predsednika SO koji je morao da bude obavljen do 4. avgusta.

- To je bila dužnost predsednika i njegovog zamenika. Ja sam sve proverio i utvrdio da uopšte nisu Službenom listu poslali izveštaj o konačnim rezultatima izbora - kaže član OIK Duško Stojanović, povodom još jedne lakrdije u Andrijevici, koja je''prošla'' uprkos tome što ovu opštinu vodi Odbor poverenika, imenovan od Vlade CrneGore!

Prosto je neverovatno da je ova stvar mogla da promakne Državnoj izbornoj komisiji, koja kao i Odbor poverenika ali i OIK, mora snositi odgovornost za neverovatnu grešku.

Nezvanično, saznaje se da je objavljivanje odluka pokušano da se ''izboksuje'' noćas...

POŠTA

Članovi OIK, ''u poverenju'' objasnili su da su DIK poštom poslali izveštaj sa rezultatima izbora, o čemu su dobili i potpisanu otpremnicu. Kada su danas malo bolje pogledali, videli suda je navodno pošiljka primljena u RTCG...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)