JAKOV I MILOJKO U PARIZU: Iako nije uobičajeno, na otvaranju OI biće i predsednik i premijer Crne Gore

V.K.

19. 07. 2024. u 05:00

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović ići će u Pariz na otvaranje Olimpijskih igrada 26.jula, sa suprugom Milenom, a putovaće državnim avionom. Prema saznanjima "Novosti", šef države je poziv dobio pre tri meseca.

ЈАКОВ И МИЛОЈКО У ПАРИЗУ: Иако није уобичајено,  на отварању ОИ биће и председник и премијер Црне Горе

Služba za informisanje predsednika CG

U glavni grad Francuske krenuće i premijer Milojko Spajić, iako do sada nije bila praksa da idu i predsednik Crne Gore i premijer. Ne zna se ko će biti u delagaciji sa premijerom na otavaranje OI, kao ni da li će delegacija koristiti državni avion, privatni ili će komercijalnim letom.

Iz kancelarija za odnose s javnošću predsednika države rekli su da je Milatović primio 29. aprila ove godine poziv predsednika Francuske Emanulea Makrona i predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha da prisustvuje otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Milatović će, kako su dodali, posetiti i crnogorske sportiste u olimpijskom selu i prisustvovati vaterpolo utakmici Crna Gora - Hrvatska.

Napominju da je od obnove nezavisnosti Crne Gore otvaranju olimpijskih igara prisustvovao samo nekadašnji predsednik Filip Vujanović, dok je bivši šef države Milo Đukanović 2021. godine svoju pozivnicu za letnje Olimpijske igre u Tokiju ustupio bivšem premijeru Zdravku Krivokapiću. Sa njim je tada u delegaciji bio i Spajić, koji je tada bio ministar finansija u Krivokapićevoj vladi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev