LOKALCI I TURISTI KIPTE OD BESA: Jedno od omiljenih letovališta Srba osvanulo prekriveno smećem (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

18. 07. 2024. u 21:42

ŠOKANTAN snimak iz Sutomora u Crnoj Gori koji se nedavno pojavio na društvenim mrežama pokrenuo je pravu raspravu među Crnogorcima ali i brojnim turistima o ekološkom stanju ovog turističkog mesta.

ЛОКАЛЦИ И ТУРИСТИ КИПТЕ ОД БЕСА: Једно од омиљених летовалишта Срба освануло прекривено смећем (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Bar na dlanu

Nakon što se video snimak Sutomora prekrivenog smećem pojavio na Fejsbuk stranici "Bar na dlanu", mnogi su se pitali ko je kriv za jedan takav jezivi prizor.

Kako sami Crnogorci kažu, najveća krivica ide njihovim nadležnim službama i nikom drugom.

- Rano jutros u Sutomoru - stoji u opisu video snimka na kom se može videti apsolutno smeće na sve strane.

Od praznih limenki, papira, hrane pa do plastičnih kesa - sve se nalazi na samom šetalištu i po parkovima.

A kako kažu lokalci, tako je jer u Sutomoru skoro pa da i ne postoji kanta za smeće.

"Došli na odmor pa misle mogu šta hoće"

Ispod snimka našli su se mnogobrojni komentari, kako samih Crnogoraca, tako i turista. Iako je bilo prozivka sa obe strane, međutim, na kraju se većina ipak složili u jednom.

"Teško ovim ljudima koji moraju da kupe ovo smeće iza turista koja misli ako je došla na odmor da može da radi šta hoće", "Da su turisti malo uredniji ni ovoliki smeća ne bi bilo", "Kultura, da ode preko granice u drugu zemlju i da ne poštuje pravila", pisali su oni koji su smatrali da su za ovakav prizor krivi isključivo turisti.

"U čitavom gradu nema jedne kante za smeće"

Ipak, bilo je i samih Crnogoraca koji su otkrili da su podjednako krivi i oni sami."U sezoni treba pojačati ljudstvo u komunalnim službama. Rasporediti više kontejnera i kanti. Oformiti sezonsku komunalnu službu. Na vidnim mestima istaći upozorenja o visini kazne za odlaganje smeća van kontejnera i kanti, pa ko voli nek izvoli... Naš čovek (ceo Balkan) se uglavnom dozove pameti kad ga par puta rebneš po džepu", "Ne bacaju turisti drvene palete i cigle po gradu. U čitavom gradu nema apsolutno ni jedne jedine kante za smeće. Razumeo bih da imaju kante i da se baca smeće pored, ovako je i dobro kako bi moglo izgledati. Sve u svemu grad je nenormalno prljav", "Možda bi bilo manje ovoga kad bi postavili kante za smeće koje se svakodnevno prazne. Jer prođoh tamo više od pola šetališta sa smećem u ruci koje nemam gde baciti i na kraju rezultat je vidljiv", glasili su njihovi komentari.

(Blic)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev