VIKEND NA PUTEVIMA U CRNOJ GORI: Uhapšeno 77 drogiranih i pijanih vozača

M. SEKULOVIĆ

22. 07. 2024. u 19:12

TOKOM vikenda na putevima u Crnoj Gori slobode je lišeno 77 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

ВИКЕНД НА ПУТЕВИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Ухапшено 77 дрогираних и пијаних возача

I.D.S.

Od tog broja njih 63 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini ili zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, te 14 vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

- Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 32 je lišeno slobode u Podgorici, sedam u Tivtu, i šest vozača u Budvi. Policija je u Nikšiću lišila slobode vozača R.M. zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,26 promila, kao i  Ć.G., državljanina Švajcarske, koji se kretao putničkim motornim vozilom brzinom od 131 kilometra na sat na delu puta gde je ograničena brzina kretanja na 60 kilometra na sat, kažu iz policije.

Tokom vikenda, od 19. do 22. jula, na putevima u Crnoj Gori evidentirano je 67 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam lica zadobilo teške, a 24 lica lake telesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podneli 168 prekršajnih prijava, izdali 1.251 prekršajni nalog, privremeno oduzeli devet pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)