BOŠNJACI ULAZE U VLADU CRNE GORE: Dobiće pet resora i mesto potpredsednika Vlade

M. SEKULOVIĆ

22. 07. 2024. u 19:44

BOŠNjAČKA stranka Crne Gore, verna članica vladajuće koalicije Mila Đukanovića od svog osnivanja pa do poraza na izborima 30. avgusta 2020. godine, ulazi u rekonstruisanu Vladu Crne Gore!

БОШЊАЦИ УЛАЗЕ У ВЛАДУ ЦРНЕ ГОРЕ: Добиће пет ресора и место потпредседника Владе

Foto: Profimedia

To je, kako se i očekivalo, odlučio Glavni odbor Bošnjačke stranke koji još uvek zaseda u Rožajama. 
 
Kako stvari stoje, njima će pripasti četiri ili pet resora i mesto potpredsednika Vlade.
 
BS bi trebalo da dobije poziciju ministra vanjskih poslova, koju će pokrivati šef stranke Ervin Ibrahimović, koji se prilikom firmiranja Vlade Milojka Spajića protivio ulasku Srba u Vladu, pa je nakon toga BS ispala iz svih kombinacija...
 
BS-u bi trebalo da pripadnu i funkcije ministra socijalnog staranja, pozicija koja će se osloboditi razdvajanjem Ministarstva energetike i rudarstva, te novoformirana ministarstva za dijasporu i saradnju sa NVO.
 
Ulaskom BS u Vladu, podrazumeva se i raskidanje koalicije ove stranke i DPS-a u Bijelom Polju, i formiranje lokalne vlasti sa partijama koje je tvore na državnom nivou...
 
"ULTIMATUM"
 
- Konstituenti parlamentarne većine (PES, NSD, Demokrate, DNP, SNP) su saglasne da stranke koje tvore ili će tvoriti 44. Vladu Crne Gore preispitaju koalicionu saradnju sa vodećom parlamentarnom opozicijom na svim nivoima najkasnije do usvajanja budžeta za 2025. godinu.
 
U suprotnom ova parlamentarna većina prekinuće saradnju sa strankama koje tvore vlast sa vodećom parlamentarnom opozicijom, postavile su "ultimatum" Bošnjacima stranke vladajuće većine na državnom nivou, što su oni oberučke orihvatili uz samo jedan glas protiv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...