OPSTANAK VLASTI U RUKAMA URA I PzP: Opoziciji u Podgorici uz podršku bivših "pesovaca" fale tri glasa za skraćenje mandata

I. D. S.

24. 07. 2024. u 06:30

RUŠENjE ili opstanak vlasti u Podgorici u rukama je GP URA i odbornika Pokreta za promene.

ОПСТАНАК ВЛАСТИ У РУКАМА УРА И ПзП: Опозицији у Подгорици уз подршку бивших песоваца фале три гласа за скраћење мандата

I.D.S.

 Za neophodnih 30 glasova za izglasavanje skraćenja mandata lokalnom parlamentu fali tri glasa, što znači da je dovoljno da jedna od ove dve partije odluči da podrži inicijativu opozicije i Podgoričane opet pozovu na birališta. Kojoj će se strani prikloniti još vagaju, a konačan rezultat znaće se već danas, kada će zasedati skupština Glavnog grada.

Podgorički parlament danać se se izjašnjavati povodom dva predloga opozicije skraćenje mandata skupštine i razrešenje gradonačelnice Olivere Injac. Bivši odbornici vladajućeg Pokreta "Evropa sad", sada u Pokretu za Podgoricu, njih pet, već su najavili da će vratiti mandat građanima, te zajedno sa opozicijom imaju 27 glasova podrške. Ipak, za raspuštanje parlamenta fali im tri glasa, te očekuju da će im u tome pomoći GP URA i Pokret za promene, koji zajedno imaju šest odbornika. Kako će se izjasniti pri samom glasanju, juče nisu želeli da se izjasne.

Predlagači skraćenja mandata tvrde da lokalna vlast mesecima ne funkcioniše. Odbornik SD Marko Mašković, ocenio je da je najbolje da sud o tome, daju građani na novim izborima.

- Jasno je kako je ko radio ako vlast pada za godinu dana. Jasno je i po činjenjici da nemaju većinu koju su imali na početku. I pticama na grani je jasno da stvari ne funkcionišu. Pod rukovodstvom Pokreta "Evropa sad" smo dobili sve suprotno od noga što su govorili - tvrdi Mašković.

Većina krivca vidi u Milatoviću

DA novi izbor nisu rešenje smatraju u parlamentarnoj većini, a uz to, odgovornost za rušenje vlasti svaljuju na predsednika države Jakova Milatovića, optužujući ga da odlazi "u zagrljaj DPS".

- Ovo je političko iživljavanje od strane Pokreta za Podgoricu. Nezrelo je od Milatovića da se bavi lokalnim pitanjima na ovaj način. Verujem da su kolege iz Pokreta za Podgoricu svesni da ovako ozvaničavaju saradnju sa DPS - poručio je odbornik kluba "Za budućnost Podgorice" Mitar Šušić.

Da su izbori izvesni smatraju u Evropskom savezu, koji čine SD, SDP, Liberalna partija.

- Razvoj događaja u Podgorici potvđuje sve ono o čemu smo govorili u prethodnom periodu, to jest da su na čelu Glavnog grada ljudi koji nisu dorasli funkcijama koje obavljaju. Sada je već izvesno da će građani Podgorice vrlo brzo na birališta - navodi se u njihovom saopštenju.

Kako su kazali, skraćenje mandata ili razrešnje gradonačelnice - nevažno je, važno je "zaustaviti haos koji se kao zaraza širi Glavnim gradom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?