KABINET PREŠIŠAO KINU: Spajićeva Vlada jedna od najglomaznijih u Evropi

V.K.

05. 08. 2024. u 06:45

CRNA Gora od samo 635.000 stanovnika i sa 32 člana izvršne vlasti (na svakih 17.000 stanovnika) i 54 državna sekretara ima jednu od najglomaznijih vlada u Evropi! Stručnjaci za demografiju ocenili su da je to za 40 odsto više u odnosu na minulu izvršnu vlast.

КАБИНЕТ ПРЕШИШАО КИНУ: Спајићева Влада једна од најгломазнијих у Европи

Skupština CG

 Kada se Crna Gora uporedi sa drugim evropskim zemljama, koje su i do tri puta sa većim brojem stanovnika, one imaju upola manje ministara! Italija ima 25 članova vlade. Vlada Dritana Abazovića imala 21 člana, Zdravko Krivokapić vodio je vladu sa 14 članova, dok je Vlada Duška Markovića brojala 20 ljudi. Milo Đukanović, kao premijer imao je 19 ministara. Povećan je i broj državnih sekretara sa 36 na 54, pa će tako na svakih 10.000 stanovnika ove zemlje biti po jedan državni sekretar!

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kritikovao je brojnost Spajićevog kabineta rekavši da je cilj najglomaznije Vlade u istoriji države, zaštita pojedinačnih interesa koje će građani višestruko platiti.

Troškovi

LIDER GP URA Dritan Abazović je izneo "grubu procenu" da će Vlada mesečno trošiti oko 420.000 evra više nego do sada na novu administraciju.

- Sve dok se i poslednji politički funkcioner ne namiri - poručio je šef države.

Opozicija je u više navrata istakla da Vladi treba rekonstrukcija zgrade kako bi obezbedila uslove za rad u proširenom sastavu.

- Zamislite, imamo kabinet sa više od 30 članova Vlade. To nema ni Kina sa milijardu i po stanovnika! Oni imaju 24 ministarstva - rekao je poslanik DPS Andrija Nikolić, dok je poslanik URA Miloš Konatar podsetio da za ministre u sali parlamenta ima svega 25 mesta!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO