U PODGORICI UHAPŠEN DRŽAVLJANIN SRBIJE: Lisice zbog presude od tri godine zatvora

M. SEKULOVIĆ

26. 07. 2024. u 14:08

POLICIJA je u Podgorici lišila slobode državljanina Republike Srbije U. J  (26) iz Kragujevca koji se potraživao na međunarodnom nivou.

У ПОДГОРИЦИ УХАПШЕН ДРЖАВЉАНИН СРБИЈЕ: Лисице због пресуде од три године затвора

Crnogorska policija / Foto D. Milovanović

Za njim je bila raspisana  međunarodna poternica od strane NCB Interpol Beograd na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kragujevcu radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen presudom Višeg suda u Kragujevcu, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.
 
-Prilikom kontrole od strane policijskih službenika, U.J. se predstavio policiji kao G.M. iz Bosne i Hercegovine i pružio na uvid ličnu kartu ove zemlje, nakon čega je, zbog sumnje u verodostojnost isprave, doveden u službene prostorije Odeljenja bezbednosti radi prikupljanja obaveštenja. Policija je primenom kriminalističkih metoda i provera, posredstvom evidencija NCB Interpol Podgorica, utvrdila identitet ovog lica i ustanovila da se radi o licu koje se potražuje.
 
On je lišen slobode zbog sumnje da e izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, te će nakon okončanja toga postupka biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog pritvora, saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone