U CRNOJ GORI OSLOBOĐENO 11 ZAROBLJENIH MIGRANATA: Uhapšena tri Pakistanca

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 07. 2024. u 22:00

TRI državljanina Pakistana uhapšena su u Crnoj Gori, kod graničnog prelaza Božaj, zbog sumnje da su oteli druge migrante, a oslobođeno je 11 zarobljenih migranata, nad kojima je vršeno nasilje, saopštio je danas vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović

У ЦРНОЈ ГОРИ ОСЛОБОЂЕНО 11 ЗАРОБЉЕНИХ МИГРАНАТА: Ухапшена три Пакистанца

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je rekao da je u jučerašnjoj akciji bio angažovan veći broj policajaca iz SBPOK-a, Granične policije, Protivteroristićke i Posebne jedinice policije i Regionalnog centra bezbednosti, prenose Vijesti.

Šćepanović je naveo da su imali kriznu situaciju gde je od jedne kriminalne grupe zarobljena migrantska grupa nad kojom je vršeno nasilje.

-Na osnovu obaveštajnih podataka koje smo dobili od Albanije, u pograničnom pojasu u Božaju jedna kriminalna grupa migranata je ograničila kretanje većoj grupi migranata i vršila nasilje, telesne povrede, iznuđivala novac i nanosila teške telesne povrede, dodao je on.

Šćepanović je saopštio da je akcija trajala nekoliko sati i da su imali talačku situaciju gde je oslobođeno 11 migranata , sedam iz Egipta četiri iz Sirije.

Uhapšena su tri Pakistanca, kojima se na teret stavlja krivično delo otmica i iznuda, navode Vijesti.

V.d. pomoćnika direktora UP za Sektor granične policije Milutin Vasiljević rekao je da 11 migranata trenutno boravi u Prihvatilištu za strance.

Vasiljević je naveo i da je u Crnoj Gori registrovan veliki broj migranata otkad je počela migrantska kriza, i da je broj migranata bio na vrhuncu 2022. godine, kada je u toj zemlji boravilo 8.550 migranata.

U 2024. je taj broj opao na 1.707, navode Vijesti.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)