MILU NIKO NIJE PRETIO: Uprava crnogorske policije i Agencija za bezbednost negiraju optužbe

V.K.

02. 08. 2024. u 06:00

INFORMACIJE da se preti nekadašnjem šefu crnogorske države Milu Đukanoviću nisu tačne, zaključili su u zajedničkom saopštenju Uprava policije Crne Gore i tamošnja Agencija za nacionalnu bezbednost.

МИЛУ НИКО НИЈЕ ПРЕТИО: Управа црногорске полиције и Агенција за безбедност негирају оптужбе

V.K.

Ove dve bezbednosne službe navele su da podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje ukazuju da obaveštajna zajednica nema informacije da je pripreman atentat na bivšeg predsednika države.

- Uprava policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje nije dobila pomenutu informaciju, odnosno takva nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje. S tim u vezi, informacije da se preti bivšem predsedniku Crne Gore nisu tačne - precizirano je u saopštenju.

Zbog Milove navodne ugroženosti, ovih dana članovi Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore saslušavali su upravo direktore Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije Borisa Milića i Zorana Brđanina.

A, o svemu se, pošto je reč o podacima sa oznakom tajnosti, raspravljalo u takozvanoj gluvoj sobi.

Opet krivi Srbi i Rusi

Uveren da su informacije o ugroženosti Đukanovića tačne, aktuelni šef kluba DPS Andrija Nikolić na konferenciji za novinare je nedavno kazao da to što Uprava policije nije bila informisana o operativnim saznanjima koja je imala Agencija za nacionalnu bezbednost da se na Đukanovića priprema atentat, govori o ozbiljnim propustima u sektoru bezbednosti. Nikolić je kazao da takvo stanje može pogodovati onima koji planiraju izvršenje zločina. Kako je naveo, razni srpski i ruski agenti infiltrirali su se u sektor bezbednosti posle 2020. godine.

Saslušanje je inicirala Demokratska partija socijalista, koju je decenijama upravo vodio Đukanović, kako bi se uverili da nadležne bezbednosne službe rade sve na zaštiti štićenih ličnosti, pa i njihovog bivšeg šefa.

Mediji su nedavno preneli da je američki vojni funkcioner, koji radi na Kosovu, preko zapadnih obaveštajnih kanala dobio alarmantnu informaciju da kriminalna grupa iz susedstva planira atentat na Đukanovića. Direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je, posle saslušanja, da je Specijalno državno tužilaštvo tu informaciju primilo i da preduzima niz radnji.

Brđanin je naveo da Đukanović, kao bivši predsednik države, ima pravo na stalno obezbeđenje, u skladu sa procenom ANB.

- To obezbeđenje postoji u onom obimu koje proizilazi iz te procene - rekao je Brđanin.

Dodao je da je tajni podatak i koliko osoba je sada u obezbeđenju Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)