SRBI SU NEUNIŠTIVI: Andrija Madnić povodom zločinačke akcije "Oluja"

V.K.

03. 08. 2024. u 14:38

MNOGI su kroz istoriju pokušali da ugase naš srpski narod i unište svako sjećanje na njega - manastire, crkve, gradove i sela, ali uprkos svemu, mi smo i dalje tu, naveo je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić povodom godišnjice zločinačke "Oluje".

СРБИ СУ НЕУНИШТИВИ: Андрија Маднић поводом злочиначке акције Олуја

skupština-me/printskrin

- Ne postoji srpska duša koju 4. avgusta ne probudi oluja bolnih sećanja na nepregledne kolone svojih sunarodnika, koji napuštaju svoja vekovna ognjišta u nadi da će sačuvati ono što im je u tom momentu jedino i preostalo, vlastite živote, saopštio je Mandić.

Nema, dodao je, "Srbina na zemaljskoj kugli koji u toj koloni nije imao nekog svog, nekog bližnjeg".

- Zapravo, nema Srbina koji tog, ali i svakog narednog 4. avgusta nije u toj koloni, tiho i molitveno. Bilo je seoba i ranije, za vreme velikih imperija i tamnica naroda, ali niko nije mogao da veruje da će se pred sami početak 21. veka, na starom kontinentu desiti progon i egzodus jednog naroda, sa prostora koji je svojom hrabrošću i životima zavredio i načinio svojom postojbinom još u 14. veku,  naveo je Mandić, podsetivši da su mnogi  kroz istoriju pokušali da ugase srpski narod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)