MAJKA ČETVORO DECE UBILA KOMŠIJU: Detalji užasa u Bijelom Polju

Novosti onlajn

05. 08. 2024. u 12:45

FAKETA Ličina (42) iz Petnjice priznala je pred tužiocem u Bijelom Polju da je ubila komšiju i to hicima iz pištolja. Kako prenose crnogorski mediji, usmrtila je Amera Jahovića (45) iz Rožaja.

МАЈКА ЧЕТВОРО ДЕЦЕ УБИЛА КОМШИЈУ: Детаљи ужаса у Бијелом Пољу

Foto: Uprava policije Crne Gore

Policija je prethodno u petak uhapsila supružnike Faketu i Izeta Ličinu (55) koji su osumnjičeni za ubistvo Jahovića, koji je inače živeo u selu Bukovica. Osumnjičeni su nakon hapšenja sprovedeni u Bijelo Polje, gde ih je u Višem državnom tužilaštvu saslušala tužiteljka Ljubica Caković.

Faketa Ličina je, prema saznanjima, tokom saslušanja smireno ispričala da je počinila ubistvo i da je na to bila prinuđena postupanjem Jahovića.

Tvrdi da je žrtva maltretirala njenu porodicu

- Maltretirao je i mene i čitavu moju porodicu dugo vremena, zbog čega smo ga više puta prijavljivali nadležnim državnim organima. Prijavljivali smo ga policiji u Rožajama i Beranama, pisali tužbe preko advokata, vodili sudski spor, ali sve je bilo bezuspešno. Često je zvao telefonom i pretio i slao razne fotografije. Više nisam mogla da izdržim maltretiranje i torturu. Iako sam to tražila, niko od državnih organa nije želeo da pomogne. Zato sam odlučila da sama prekratim muke moje porodice - kazala je Ličina.

Objasnila je da je Jahovića srela na seoskom putu koji od Savinog Bora vodi za Lađevce, nakon čega je izvadila pištolj i u njega ispalila nekoliko hitaca.

Gađala ga i kamenom

- I kamenom sam ga gađala i znala sam šta sam uradila. Zvala sam policiju i sve prijavila i odahnula - ispričala je Faketa koja sa suprugom Izetom ima četvoro dece.

Ličine žive u mestu Savin Bor, a povremeno borave u devet kilometara udaljenim Kruščicama gde čuvaju stoku.

Izet Ličina je na saslušanju negirao da je izvršio delo koje mu je stavljeno na teret krivičnom prijavom.

Oglasila se Uprava policije

Uprava policije je 2. avgusta, oko 15 sati i 30 minuta, obaveštena preko dežurne službe Odeljenja bezbednosti Berane da je od strane nepoznatog lica na lokalnom putu između mesta Savin Bor i Pločnik, u opštini Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice teško povređeno.

– Policijski službenici Stanice policije Petnjica odmah su izašli na lice mesta i u vozilu marke "folksvagen golf" rožajskih registarskih oznaka pronašli telo u tom momentu nepoznatog muškog lica, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o A. J. (45) iz Rožaja – saopšteno je prekjuče iz Uprave policije.

Kako su dodali, odmah po navedenom saznanju angažovani su celokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbednosti "Sjever", kojom prilikom se pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mesta, tako i na teritoriji okolnih opština, gde je uspostavljena blokada svih putnih pravaca, kao i graničnih prelaza prema Republici Srbiji i Albaniji. 

– Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbednosti "Sjever" je identifikovanje, lociranje i lišenje slobode u veoma kratkom vremenskom roku lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ubistva A. J. iz Rožaja – naveli su iz policije.

Iz UP su saopštili da su policijski službenici u rejonu sela Savin Bor, oko 17.15, locirali, a zatim i uhapsili F. L. (42) i I. L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su na štetu A. J. iz Rožaja izvršili krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu.

– Prilikom lišenja slobode kod F. L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje – revolver 38 Special Smit Veson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog dela – navedeno je u saopštenju UP.

Pronađena i lovačka puška

Iz policije je saopšteno da su izvršili pretres objekata koje koriste osumnjičeni i da će materijalni tragovi biti predmet daljih veštačenja.

– Preduzimajući dalje mere i radnje u vezi sa ovim krivičnim delom, policijski službenici su u selu Kruščica, opština Petnjica, izvršili pretres objekata koje koriste ova lica, gde je u jednom od objekata pronađena i oduzeta i jedna lovačka puška, a izvršen je pretres i na drugoj lokaciji. Izuzeti materijalni tragovi biće predmet daljih veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu – saopšteno je iz UP.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata