MUŠKARCA STRUJE ODVUKLE NA OTVORENO MORE: Nova drama na Jadranu, spasioci imali pune ruke posla

Novosti online

05. 08. 2024. u 15:54

PRIPADNICI Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama zajedno sa spasiocima na Velikoj plaži spasle su jednu osobu, koju su jake struje odvukle na otvoreno more, kilometar i po od obale.

МУШКАРЦА СТРУЈЕ ОДВУКЛЕ НА ОТВОРЕНО МОРЕ: Нова драма на Јадрану, спасиоци имали пуне руке посла

Foto: Uprava pomorske sigurnosti

- Naši pripadnici reagovali su nakon poziva spasilačke službe sa Velike plaže, koja je naš Pomorsko operativni centar obavestila o tome, a ova osoba je brzom i zajedničkom akcijom spasena i bezbedno vraćena na obalu - saopšteno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Kako navode, ovo je prvi slučaj traganja i spasavanja na Velikoj plaži u Ulcinju ove sezone, a usled pojačanog severnog vetra koji jutros duva na udare do 35 čvorova.

- Takođe, naše spasilačke ekipe danas su reagovale i na poziv koji je upućen sa jahte ‘‘Tamomar‘‘ dužine 24 metra sa 14 članova posade, koja plovi pod zastavom San Marina. Jahta je imala potpuni zastoj na brodu (black out) nadomak Kraljičine plaže u Čanju. Spasilačke ekipe su se odmah uputile sa čamcem SAR-3 i drveni jedrenjak doteglili do blizine Marine Bar, kako bi ista bila osposobljena za dalju navigaciju - navode u saopštenju.

(RTCG)

BONUS VIDEO: MAGIČNA ETNA: Pogledajte spektakularnu erupciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata