BOŠNJACI NA DVE STOLICE: Nacionalna stranka u Bijelom Polju pred "teškom" odlukom

M. SEKULOVIĆ

12. 08. 2024. u 05:00

NAKON rekonstrukcije Vlade Crne Gore i ulaska Bošnjačke stranke (BS), zbog čije se aktivne uloge u višedecenijskoj vladavini Đukanovića sa tim ne miri dobar deo javnosti, ta nacionalna stranka mora da ispuni još jedan od uslova koji su pred nju postavljeni.

БОШЊАЦИ НА ДВЕ СТОЛИЦЕ:  Национална странка у Бијелом Пољу пред тешком одлуком

M. S.

Naime, BS mora da, raskine koaliciju sa DPS, sa kojom, kao i sa SDP i SD, drži vlast u ovoj opštini!

- Legitimno bi bilo da više ne budete predsednik Skupštine opštine. Nelogično je da na državnom nivou vršite vlast sa onima protiv kojih ste u lokalnom parlamentu. Nikoga ne ucenjujemo, samo tražimo da se aktuelna vlast proveri.

Ovako je odbornik PES Dražen Petrić "prozvao" BS i predsednika SO Eranada Suljevića, koji je na toj funkciji i dalje uprkos tome što je u rekonstruisanoj vladi ministar za saradnju sa nevladinim organizacijama.

- Ne treba uzimati BS u bilo kakve političke trgovine. Nismo ničiji satelit. Radili smo i do sada samostalno, tako ćemo i ubuduće. Ne pristajemo na bilo kakve ucene sa bilo čije strane. Hoćemo da sarađujemo sa svima u interesu građana. Zasad smo u koaliciji na opštinskom nivou sa DPS, SD i SDP i dok god budemo vršili vlast u interesu građana tako će i biti - istakao je Suljević, koji je par dana kasnije rekao: "Ako DPS traži raskid koalicije u Bijelom Polju, to ćemo ispoštovati!"

Koalicija

BACANjE loptice u dvorište DPS, ova partija je spremno dočekala izjavom predsednika Bijelog Polja Petra Smolovića (DPS), koji tvrdi da vlast u Bijelom Polju funkcioniše odlično!

- Ne očekujem da se bilo šta menja i čvrsta koalicija ostaje do lokalnih izbora - rekao je Smolović.

On je istakao da otkako je BS ušla u Vladu priče o uslovljenom raskidu koalicije u Bijelom Polju su u domenu medija i da takav uslov pred njih nije postavljan, zaboravljajući da su Demokrate i pre obnove Vlade bile vrlo jasne da koalicija BS-DPS u Bijelom Polju mora biti raskinuta ako ta stranka želi u Vladu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije