DRAMA U CRNOJ GORI: Kidnapovano maloletno dete

Novosti online

14. 08. 2024. u 13:55

U CRNOJ Gori kidnapovano je maloletno dete. Američka državljanka Trejsi Šenon Lin, koja četvrtu godinu ima stalni boravak u Baru, prijavila je danas policiji da je njenu maloletnu ćerku Zinleu Rajan (Zynleea Ryan) kidnapovao njen otac Tomas Holenbek.

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Киднаповано малолетно дете

Foto: D. Milovanović

Prema rečima Šenon, Tomas Holenbek je njen bivši vanbračni suprug.

Ona navodi da je Tomas sa njihovom šestogodišnjom ćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu. Ona je informisana preko Ambasade SAD u Podgorici da je u američkoj ambasadi u Tirani tražio pasoš za dete. O otmici deteta obavešten je Interpol.

Šenon je za Primorski portal rekla da je jutros od Ambasade SAD u Podgorici obaveštena da je Tomas Holenbek u ambasadi SAD u Tirani zatražio da se za Zinleu Rajan uradi pasoš.

"U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloletnom Zinleom Rajan. Sud još nije doneo pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u septembru, dozvolio da Tomas viđa našu kćerku dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo da koristi tek u junu ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvek obaveštavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći posle 22 časa sam pošla u Centar bezbednosti Bar i prijavila da dete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strepela sam da je nije kidnapovao. Nažalost, to se jutros i potvrdilo", ispričala je Šenon Lin za Primorski portal.

Prema njenim navodima, u Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su videli dete i da fizički izgleda dobro.

Iz ambasade SAD u Podgorici su, navodi Šenon, preporučili da sve prijavi policiji, kao i Interpolu.

Na Interpolu je da naloži Ambasadi SAD u Tirani da traži izručenje šestogodišnjeg deteta majci u Crnu Goru.

Šenon je u izjavi datoj policiji, u koju je Primorski portal imao uvid, navela da je Tomas Holenbek osuđivan za više krivičnih dela. Portal navodi da se Šenon iz Amerike sa decom doselila u Crnu Goru, Bar, pre četiri godine.

(Telegraf)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane