OGLASILA SE MAJKA KIDNAPOVANE DEVOJČICE U BARU: Nije pronađena i vraćena, još nemam informacije iz Tirane

B. DABIĆ

15. 08. 2024. u 11:01

MAJKA šestogodišnje devojčice, koju je otac kidnapovao u Baru 13. avgusta i sa njom toga dana ilegalno prešao u Albaniju, kaže da dete nije vraćeno u Crnu Goru gde oni imaju stalni boravak. Trejsi Šejnon Lin, majka deteta koja je policiji prijavila otmicu kćerke, apeluje na medije da ne objavljuju neproverene informacije da je dete pronađeno i vraćeno, uz molbu da nadležni nastave potragu za njenom kćerkom.

ОГЛАСИЛА СЕ МАЈКА КИДНАПОВАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У БАРУ: Није пронађена и враћена, још немам информације из Тиране

FOTO: Privatna arhiva

- Rekli su mi da čekam u Baru dok ne pronađu moju kćerku. Juče, celu noć sam čekala. Do jutros još nemam informaciju da je moje dete pronađeno, kazala je Šenon Lin, dodajući da su objavljene u nekim medijima vesti da je njeno dete pronađeno. - Nije. Policija u Baru mi je rekla da nemaju obaveštenja iz Albanije da je moja kćerka pronađena. Ne želim da ljudi prestanu da je traže, kazala je majka kidnapovane šestogodišnje devojčice.

Prema navodima majke, maloletnu kćerku Zinleu Rajan kidnapovao je njen biološki otac Tomas Holenbek. 

FOTO: Privatna arhiva

Prethodno je majka, toga dana, shodno odluci suda, povela devojčicu u Stari Bar gde je neko vreme živeo otac devojčice. Prema sudskoj odluci određeno je vreme, dva puta nedeljno, od 16 do 21 sat, da otac provodi sa kćerkom.

Podsetimo, juče je Uprava policije, postupajući po prijavi majke, raspisala međunarodnu objavu preko NCB Interpola Podgorica, kojom se potražuje nestalo maloletno lice – devojčica stara šest godina, sa boravkom u Baru.

Majka devojčice, T. Š., državljanka Sjedinjenih Američkih Država, sa boravkom u Baru, 13. avgusta u kasnim večernjim časovima, pristupila je prostorijama Odeljenja bezbjednosti Bar, i prijavila policiji da njen bivši suprug, otac deteta, T. V. H., takođe državljanin Sjedinjenih Američkih Država, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vreme koje otac provodi sa detetom, vratio majci devojčicu na dogovoreno mesto i u dogovoreno vreme.

Policijski službenici su odmah po prijavi preduzeli koordinirane mere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mesto stanovanja lica T. V. H. kojom prilikom otac i devojčica nisu pronađeni na adresi.

Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

O navedenom događaju je upoznat NCB Interpol Podgorica koji koordinira i preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja lica, dok su sa prijavom događaja upoznati svi nacionalni centralni biroi Interpola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj