KO JE POMOGAO OCU OTETE DEVOJČICE DA JE POVEDE U AMERIKU BEZ PASOŠA: Iz Tirane pobegao za SAD

B. DABIĆ

16. 08. 2024. u 16:27

KAKO je američki državljanin poveo dete za matičnu državu bez pasoša iz Tirane, tri dana nakon što je kidnapovao, za sada nije poznato. Ono što je policija potvrdila majci jeste da su avionom danas iz Londona poleteli za SAD. Očajna majka šestogodišnje devojčice kazala je za Novosti da neće odustati od svog deteta.

КО ЈЕ ПОМОГАО ОЦУ ОТЕТЕ ДЕВОЈЧИЦЕ ДА ЈЕ ПОВЕДЕ У АМЕРИКУ БЕЗ ПАСОША: Из Тиране побегао за САД

FOTO: Privatna arhiva

Kako je američki državljanin poveo dete za matičnu državu bez pasoša iz Tirane, tri dana nakon što je kidnapovao,  za sada nije poznato. Ono što je policija potvrdila majci jeste da su avionom danas iz Londona poleteli za SAD. Očajna majka šestogodišnje devojčice kazala je za Novosti da neće odustati od svog deteta.

Šestogodišnju devojčicu koju je otac  Thomas William Hollenbeck kidnapovao u Baru  13.avgusta,  iz Tirane poveo za SAD. To je za Primorski portal potvrdila majka deteta Tracy Shannon Lyn, američka državljanka koja četvrtu godinu ima boravak u Baru

Njen bivši nevenčani suprug, otac devojčice,  je 13.avgusta ilegalno sa detetom iz Crne Gore prešao u Albaniju. Prema navodima majke, dete nije imalo pasoš. U Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili da je otac aplicirao u američkoj ambasadi u Albaniji da se detetu izda pasoš. To je uradio dan nakon što je odveo iz Crne Gore, bez odobrenja njene majke.

-Policija je obaveštena od Interpola da je devojčica  iz Tirane ušla u avion za London.  Sinoć su stigli u London u 22:05. To me obavestila crnogorska policija. Jutros su iz Londona poleteli za SAD. Koliko sam shvatila dobio je odobrenje da putuje sa detetom za Ameriku. Policija u Crnoj Gori se trudila, Ambasada SAD u Crnoj Gori, međutim, Interpol i Ambasada SAD u Tirani su zakazali. Dali su pasoš detetu za koje su obavješteni da se potražuje.  Moj plan je da budem uporna i da stupim  kontakt sa ocem mog deteta, vlastima u SAD. Od svog deteta ne mogu i neću odustati. Zynlea je deo mene, mog srca, Ja sam je rodila, kazala je skrhana Shannon Lyn

 Otac je ranije tvrdio da je njegova nevenčana supruga Tracy Shannon Lyn otela kćerku i sa njom napustila SAD odakle je došla u Crnu Goru. Majka nije obavestila oca o napuštanju SAD -a sa detetom, niti je tražila njegovu. Prema informacijama koje su bile dostupne crnogorskim pravosudnim organima,maka devojčice kada su ušle u Crnu Goru 2021.godine imala je starateljstvo, za dete izvod iz matične knjige rođenih u kojem otac nije bio upisan. Otac nije odmah upisan po rođenju deteta već naknadno. U međuvremenu,  donesena je odluka  suda u SAD da je Tomas otac deteta, i da je dete povereno majci. Doneta je odluka o načinu viđanja oca i deteta. Već tada majka i dete su bili u Crnoj Gori.

Tracy Shannon Lyn je navela  da je bila žrtva nasilja od strane nevenčanog supruga.

Tri puta, tokom nepune tri godine,  je Osnovni sud u Baru odlučivao o predlogu za vraćanje maloletnog deteta Zynlea Ryan u Sjedinjene Američke Države koji je podneo otac Thomas William Hollenbeck. Dva puta Osnovni Sud u Baru  nije presudio da se dete vrati u SAD, treći put je odlučeno u korist oca. Međutim, ta presuda je u rukama sudija Višeg suda u Podgorici i još nije pravosnažna.

Šefifov sin maltertirao majku detea?

Majka otete devojčice je u razgovoru za Novosti kazala da je njen bivši nevečani suprug, sin šerifa u gradu gđe su živeli. On je hapšen i osuđivan zbog dilovanja droge. Prema rečima američke državljanke koja se pre četiri godine doselila u Bar iz SAD bila je žrtva nasilja od strane nevečanog supruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra