NAKON BEKSTVA IZ POLICIJSKE STANICE U DANILOVGRADU: Uhapšen Andrijašević, švercovao dva kilograma kokaina

M. SEKULOVIĆ

17. 08. 2024. u 14:24

POLICIJA je u Piperima locirala i uhapsila M. Andrijaševića, koji je pobegao iz policijske stanice u Danilovgradu, nakon što je kod njega pronađeno dva kilograma kokaina i pištolj sa izbrušenim brojem.

НАКОН БЕКСТВА ИЗ ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У ДАНИЛОВГРАДУ: Ухапшен Андријашевић, шверцовао два килограма кокаина

Foto: B.Dabić

Posle hapšenja zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, on se, iskoristivši momenat nepažnje policijskog službenika zaduženog za obezbeđenje ovog lica u prostorijama za zadržavanje Odeljenja bezbednosti Danilovgrad, dao u bekstvo.
 
"Nakon toga, u potragu za ovim licem službenicima Regionalnog centra bezbednosti „Centar“, Odeljenja bezbednost Danilovgrad, na raspolaganje je stavljeno više službenika organizacionih jedinica Uprave policije – Odeljenja bezbednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije i Sektora policije opšte nadležnosti, Sekor policije posebne namene, ali i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova. Tom prilikom policija je nakon višesatne akcije u mestu Piperi, u blizini jedne osnovne škole, locirala i lišila slobode M.A. kome je logistiku pružao njegov brat D.A."saopštila je Uprava policije Crne Gore.
 
Policija je identifikovala više osoba za koje se sumnja da su pružali logistiku M.A. prilikom njegovog bekstva i izvlačenja na bezbedno mesto kako bi bio nedostupan nadležnim organima za sprovođenje zakona.
 
- O njihovoj će se eventualnoj krivičnoj odgovornosti nadležno tužilaštvo naknadno izjasniti. U odnosu na policijskog službenika koji je bio zadužen za obezbeđenje prisustva ovog lica u prostorijama za zadržavanje bez odlaganja će biti pokrenut postupak za utvrđivanje njegove odgovornosti u skladu sa zakonskim propisima, dok će lice koje je lišeno slobode uz krivičnu prijavu biti sprovedeno višem državnom tužiocu na dalju nadležnost u zakonskom roku, kažu uz policije, povodom nesvakidašnjeg događaja.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI ODUŠEVLJENI: Srbi, možda ste treći na olimpijadi, ali ste prvi u našim srcima!