"PAO" KAVČANIN KOJI JE POBEGAO IZ PRITVORA: Policija mu pronašla kokain i oružje, a on išetao iz stanice

Novosti online

17. 08. 2024. u 09:35

CRNOGORSKA policija uhapsila je Mirka A. (27) iz Danilovgrada koji je preksinoć pobegao iz policijskog pritvora u kojem je bio nakon što su u nejgovoj kući pronađeni droga i oružje.

ПАО КАВЧАНИН КОЈИ ЈЕ ПОБЕГАО ИЗ ПРИТВОРА: Полиција му пронашла кокаин и оружје, а он ишетао из станице

Foto: Vesna Radojević

Odbegli mladić koji je označen kao blizak "kavačkom klanu" uhapšen je nakon što je policija pronašla 2 kilograma kokaina i pištolj "glok", izbrušenih brojeva, u njegovoj kući.

On je priveden u policijsku stanicu u Danilovgradu i po nalogu tužioca određeno mu je policijsko zadržavanje, ali je on iskoristio nepažnju policajca i pobegao.

U akciji lociranja i hapšenja odbeglog dilera učestvovale sve raspoložive snage, a korišćen je čak i helikopter, i on je nakon nekoliko sati uhapšen u Piperima, u blizini jedne osnovne škole, a utvrđeno je da mu je tokom bekstva pomagao brat.

- Policijski službenici su identifikovali više osoba za koje se sumnja da su pružala logistiku Mirku A. prilikom njegovog bekstva i izvlačenja na bezbedno mesto kako bi bio nedostupan nadležnim organima za sprovođenje zakona, a o čijoj će se eventualnoj krivičnoj odgovornosti nadležno tužilaštvo naknadno izjasniti - istakli su u Upravi policije.

Protiv policajca koji je bio zadužen za čuvanje uhapšenog dilera biće pokrenut postupak za utvrđivanje njegove odgovornosti u skladu sa zakonskim propisima.

(cdm.me)

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I DALJE NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta!