GORI NA PODRUČJU CETINJA: Buknuli novi požari

M. SEKULOVIĆ

17. 08. 2024. u 18:30

PORED požara u Barjamovici i u Markovini, na području Cetinja novi požar izbio je u mestu Ublice, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Prestonice Cetinje Miloš Ćećanović.

ГОРИ НА ПОДРУЧЈУ ЦЕТИЊА: Букнули нови пожари

RTV Cetinje

- Požar u Barjamovici se u toku dana proširio i sada smo angažovali helikopter Vojske Crne Gore. Helikopter vodu kupi sa jezera Milana Mrvaljevića, koji nam je i do sada u više navrata, na različite načine, pomagao i ja mu se ovom prilikom zahvaljujem. I prethodna dva dana smo u Barjamovici branili kuće i sve ostalo. Požar u Markovini za sada držimo pod kontrolom i svakodnevno smo na terenu kako bismo suzbili njegovo širenje - kazao je Ćećanović.

RTV Cetinje

On ističe da se terenu trenutno nalaze dva vozila i sedam vatrogasaca i da je nemoguće da vatrogasci budu na svim mestima gde su požari buknuli, zato su na onim mestima gde je u tom trenutku najkritičnije. 
 
- Nemamo dovoljno ni vozila ni ljudstva, a gori konstantno na tri, četiri lokacije. Na području Štitara i Češljara vatra je donekle odbijena od kuća i puta - kaže Ćećanović.
 
BONUS VIDEO:

MOJ SIN OBOŽAVA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Novosti sa građanima u Medveđici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I DALJE NISTE REZERVISALI LETOVANJE? Spakujte se i otputujte na najpopularniju destinaciju ovog leta!