UMESTO ALBANSKE, DOMAĆA TRAVA: U Crnoj Gori uzgoj marihuane uzima maha, policija preduzima mere

M. SEKULOVIĆ

20. 08. 2024. u 17:25

SUDEĆI po policijskim akcijama otkrivanja plantaža i laboratorija za uzgoj i preradu marihuane u Crnoj Gori, narko-biznismeni, odlučili su se, izgleda, da sve skuplji "uvoz" marihuane iz Albanije zamene proizvodnjom u "domaćoj radinosti".

УМЕСТО АЛБАНСКЕ, ДОМАЋА ТРАВА: У Црној Гори узгој марихуане узима маха, полиција предузима мере

Foto: Printscreen

Tako je, za nepunih mesec dana, policija uspela da otkrije tri plantaže za uzgoj marihuane, kao i jednu savremeno opremljenu laboratoriju.

Poslednji u nizu "uzgajivača" bio je državljanin Srbije M. P. (39), sa stalnim boravištem u Pljevljima.

Pretresom kuće i drugih prostorija koje je koristio u mestu Glibaći, nedaleko od grada pronađeno je 111 biljaka kanabisa, lampe i električna aparatura za uzgajanje.

"Osmatrač" u Budvi

POLICIJA je iznad Budve u mestu Višnjevo otkrila plantažu marihuane, zasađenu sa 178 stabljika. U akciji su oduzeti još 1,4 kilograma ove droge, dve vage za precizno merenje, manja količina hašiša, "mercedes"...

U akciji kodnog nazva "Osmatrač" uhapšena su braća I. P. (33), I. P. (35) i M. J. (39), za koje je policija na osnovu prethodnih operativnih saznanja, došla do "sumnje da se bave uzgojem konoplje i uličnom distribucijom narkotika".

On je predat tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji je naložio njegovo hapšenje zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pre otkrića ove plantaže, u selu Dragosava kod Berana, na imanju u vlasništvu Ž. B.(49), službenika Uprave policije, pronađen je zasad od 36 stabljika marihuane. Osim zasađenih stabljika pronađeni su i predmeti za koje se sumnja da su korišćeni za uzgoj i zalivanje pronađenih zasada. Osim toga, pronađeni su i laboratorija za proizvodnju i saksije sa stabljikama marihuane.

Kod policajca je pronađen i pištolj sa municijom u ilegalnom posedu, a sudija za istrage Višeg suda u Bijelom Polju odredio mu je pritvor do 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!