UBIJENA ŽENA JE BIVŠEG SUPRUGA VEĆ PRIJAVLJIVALA ZBOG PRETNJI: Oglasila se policija povodom ubistva u Podgorici

Novosti online

21. 08. 2024. u 21:26

POLICIJA u Crnoj Gori oglasila se saopštenjem posle današnjeg ubistva u naselju Masline, kada je M. B. (37), nožem usmrtio bivšu suprugu B. P (33).

УБИЈЕНА ЖЕНА ЈЕ БИВШЕГ СУПРУГА ВЕЋ ПРИЈАВЉИВАЛА ЗБОГ ПРЕТЊИ: Огласила се полиција поводом убиства у Подгорици

Foto: Uprava policije Crne Gore

U saopštenju se između ostalog navodi da je do zločina došlo posle verbalnog sukoba:

- Policija je odmah nakon prijave događaja uspostavila blokadu šireg lica mesta iz razloga što se izvršilac nakon počinjenog krivičnog dela dao u bekstvo, gde je u veoma kratkom roku lociran i lišen slobode. Na licu mesta je uz prisustvo višeg državnog tužioca, izvršen uviđaj, te je pronađenohladno oružje za koje se sumnja da je sredstvo izvršenja krivičnog dela - navodi se u saopštenju i dodaje:

- M.B. će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost. Napominjemo da je protiv M.B. bivša supruga koju je danas lišio života podnela prijavu policiji 1. avgusta zbog pretnji koje joj je uputio.

Policijski službenici su tada, odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti te ovo lice doveli u službene prostorije, od njega prikupili obaveštenja i sa događajem upoznali tužioca koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog dela.

Protiv njega su policijski službenici tada podneli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 36 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i on je lišen slobode. Osim toga, policijski službenici su izvršili i pretres stana i drugih prostorija koje on koristi u naselju Konik, kojom prilikom nisu pronađeni predmeti i tragovi koji potiču iz krivičnog dela.

Nakon privođenja ovog lica kod sudije za prekršaje izrečena mu je zaštitna mera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara koju je danas prekršio i počinio navedeno krivično delo.

Osim ove prijave, u prethodnom periodu oštećena osumnjičenog nije prijavljivala policiji, odnosno, nema registrovanih krivičnih dela iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore, nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici počinjenih na njenu štetu - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: RODITELjI UBIJENE DECE STIGLI U SUD: Danas suđenje Urošu Blažiću za masakr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zašto ljudi pravdaju i brane počinioca masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu?