TROBOJKE LJUTE KOMITE: Reagovanje crnogorskih ekstremista na verski skup MCP

V.K.

27. 08. 2024. u 06:45

VERSKI skup koji Mitropolija crnogorsko-primorska tradicionalno obeležava na Miholjskoj prevlaci kod Tivta ponovo je podigla na noge Komitski zbor, koji je kroz ikonografiju na barkama koje su plovile do krstionice videli novu "velikosrpsku agresiju na Crnu Goru"! Trobojke i crkvene zastave očigledno su bili ključni razlog reakcije Zbora.

ТРОБОЈКЕ ЉУТЕ КОМИТЕ: Реаговање црногорских екстремиста на верски скуп МЦП

TIK-TOK

- Skup je izazvao zabrinutost zbog mogućeg kršenja važećih propisa vezanih za udaljenost okupljenih od obale. Prema našim saznanjima, ovaj događaj je organizovan na manjoj udaljenosti od obale nego što je to zakonom dozvoljeno, čime se potencijalno ugrožava sigurnost i ekološka održivost ove zone - saopštili su iz Komitskog zbora.

Ovo, kažu nije prvi put suočavanje sa ovakvom situacijom.

- Svedoci smo da se slični skupovi na nedozvoljenim lokacijama održavaju već godinama unazad - istakli su i pozvali nadležne institucije da hitno provere da li su organizatori skupa dobili sve neophodne saglasnosti od relevantnih ministarstava i institucija i da preduzmu odgovarajuće mere ukoliko se utvrdi da je došlo do kršenja zakona.

Krstionica trn u oku

OTKAKO je Krstionica osveštana pre pet godina ona je trnu u oku crnogorskim ekstremistima. Podignuta je na Ostrvu cveća, a bivši režim je najavljivao njeno rušenje, čak su u jednom trenutku i bageri stigli na obalu, ali je verni narod uspeo odbraniti. Nakon ovog događaja usledio je sramni zakon o slobodi veroispovesti koji je izazvao revolt građana Crne Gore. Usledile su veličanstvene litije kao otpor sili koja je srušena na parlamentarnim izborima 2020.

Jedan oponent komita napisao je na društvenoj mreži: "Smešno koliko komite kipte od besa, a ne smeju ni prići moru jer je srpsko. A po Cetinju snimamo spotove o Srbiji. Možemo da im radimo bukvalno sve što nas je volja. A biće im sve gore".

Vrlo brzo stigao je odgovor uvređenog Crnogorca:

"Komite ne kipte jer nemaju razloga. Imamo našu suverenu Crnu Goru, naše simbole, himnu, NATO, priznali smo Kosovo, a svi normalni ljudi se zgražavaju nad primitivizmom i srednjim vekom. Dođi ti na Cetinje pa prošetaj majicom "Kosovo je Srbija" ili nekim drugim srpskim natpisom pa da vidiš kako ćeš proći. Dođi junače..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!