JAKOV PERJANIK URA I PzP: Milatović, Abazović i Medojević zajedno 29. septembra izlaze pred glasače iz Podgorice

V.K.

28. 08. 2024. u 06:15

IAKO zvanično bez partije, aktuelni šef države Jakov Milatović biće nosilac liste na opštinskim izborima 29. septembra.

ЈАКОВ ПЕРЈАНИК УРА И ПзП: Милатовић, Абазовић и Медојевић заједно 29. септембра излазе пред гласаче из Подгорице

V.K.

On je juče u podne, s liderom GP URA Dritanom Abazovićem, visokim funkcionerom te partije Lukom Rakčevićem i kandidatkinjom za odborničko mesto Nađom Ljiljanić, predstavio listu "Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović". Njihovom društvu pridružiće se i Pokret za promjene Nebojše Medojevića.

Milatović je kazao kako se u kampanju uključuje jer njegov posao nije da "stoji sa strane, da se slika sa ambasadorima, da potpisuje nakaradne zakone i putuje po svetu".

- To je, valjda, bila uloga koju su mislili da mi nametnu dok svakodnevno obmanjuju građane, prilagođavaju državu broju njihovih funkcija i trguju svakodnevno sa državnim interesima. Ali ne razumeju da su meni važniji Stara varoš, Zabjelo, Blok pet, Stari aerodrom, Siti kvart od svih njihovih Singapura i Sen Tropea - kazao je Milatović, poručujući oponentima kako imaju strah jer se on uključuje u izbore. - Nikada se nisam krio, niti lagao, otvoreno i bez bilo kakve trgovine ponudio sam prograam u koji istinski verujem. Rezultati izbora u Podgorici zaustaviće politički cirkus.

Lider URA Dritan Abazović kazao je da je Milatović doneo hrabru i državničku odluku, da svoje ime stavi na listu koja treba da trasira put modernoj i evropskoj Crnoj Gori.

Marković okrenuo novi list

NOSILAC liste DPS biće poslanik Nermin Abdić. Izborna komisija potvrdila je listu "Vrijeme je za red - Stranka evropskog progresa - Duško Marković". Marković je bio dugogodišnji bliski saradnik nekadašnjeg lidera DPS Mila Đukanovića, premijer i visoki funkcioner ANB. Obavljao je i posao ministra pravde. Sa padom DPS vlasti napustio je stranku i rešio da okrene novi "politički list".

- Mi smo bili zajedno kad smo se borili protiv korupcije i kriminala. A danas smo zajedno da se borimo protiv populizma i nacionalizma - dodao je Abazović i zahvalio Milatoviću što "besprekorno obavlja dužnost predsednika države".

Funkcioner URA Luka Rakčević rekao je da ovim činom trasira put jedne nove Podgorice, dok je Nađa Ljiljanić iz Pokreta za Podgoricu rekla da su oni ljudi "koji drže reč". Pokret za Podgoricu nastao je raskolom u PES. Milatović je krajem februara napustio tu stranku, čiji je bio jedan od osnivača, rekavši da je dotadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA NARKO-TENISERKA: Sa maloletnikom švercovala 8,5 kilograma marihuane, a sada je na suđenju saznala sudbinu