NOVO LICE MILOVE SENKE: Sa margine, gde je završio posle izgubljenih izbora, Duško Marković cilja Podgoricu

V.K.

29. 08. 2024. u 07:00

NEKADAŠNjA senka bivšeg šefa države Mila Đukanovića, visoki funkcioner DPS-a Duško Marković, promovisao je juče u Podgorici odborničku listu Stranke evropskog progresa (SEP) čiji je nosilac na predstojećim izborima u glavnom gradu 29. septembra, Ilija Mugoša.

НОВО ЛИЦЕ МИЛОВЕ СЕНКЕ: Са маргине, где је завршио после изгубљених избора, Душко Марковић циља Подгорицу

V.K.

Trodecenijska ljubav sa Demokratskom partijom socijalista "pukla" je odmah nakon izgubljenih izbora 30. avgusta 2020. godine, kada se našao na margini partije kojom je "žario i palio".

Sa predstavljanja izborne liste nove stranke Marković i novo društvo su poručili da sa puno optimizma dočekuju predstojeće lokalne izbore u glavnom gradu Crne Gore, očekujući dobar rezultat.

- Naša misija nije samo da osvojimo glasove, nego da motivišemo ljude i pokažemo da politika ne mora da satanizuje ljude koji žele da vide socijalnu pravdu. Ovo je jedinstvena prilika da uvedemo red. Naš nosilac je Ilija Mugoša. On je sin svojih časnih roditelja i budućnost našeg grada - kazao je Marković.

Nosilac liste Ilija Mugoša poručio je da mu je čast što je na čelu liste.

- Ova lista je naš odgovor na ono što živimo u Podgorici. Odgovor na nered i sveukupnu devastaciju Podgorice - rekao je Mugoša.

Dok je operska pevačica Milica Raičević kazala da iz ugla umetnika smatra da je vreme da "Morača šumi kako je Štrausu šumio Dunav" .

Zenović napustio Demokrate

NOSILAC liste Demokrata na minulim majskim izborima u Budvi Đorđe Zenović napustio je Demokrate nakon što je saopšteno da će na novembarskim izborima u tom gradu zajedno nastupiti sa PES.

- Nemam komentar na tu temu. Oglasiću se tim povodom narednih dana - rekao je Zenović.

Na predstavljanju izborne liste ostale su zapažene Markovićeve reči da "politika ne znači progon i satanizaciju neistomišljenika" koje odudaraju od njegovog poimanja politike kada je pre samo četiri godine uoči parlamentarnih izbora sa guvna na Cetinju, kao premijer, najavljivao progon sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske!

Marković je dugo godina bio "crna kutija" Đukanovićevog sistema. Nedavno je rekao da se nije razišao sa DPS, već da je iz partije izašao "sa snažnim sećanjem na 30 godina pripadnosti toj stranci".

Rok predaje lista na izborima u Podgorici ističe 3. septembra u ponoć. Preksinoć su Pokret Evropa sad i Demokrate dogovorile zajedničku listu za izbore u Podgorici na čijem čelu će biti ministar energetike Saša Mujović. Ove dve stranke će zajedno nastupiti i na izborima u Kotoru i Budvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREĆI SVETSKI RAT ZBOG NAPADA NA KURSK Hitno se oglasio Kremlj o izjavi Donalda Trampa