RAJNKE KOD JOANIKIJA: Verske zajednice imaju značajnu društvenu ulogu

V.K.

28. 08. 2024. u 13:15

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Joanikije sastao se u Cetinjskom manastiru sa ambasadokom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i njenim saradnicima.

РАЈНКЕ КОД ЈОАНИКИЈА: Верске заједнице имају значајну друштвену улогу

Mitropolija crnogorsko-primorska

Iz Mitropolije saopštavaju da su se sagovornici u razgovoru saglasili da u Crnoj Gori, kao multietničkoj i viševekovnoj državi, crkve i verske zajednice imaju svoju značajnu društvenu ulogu, ne samo po pitanjima vere, već i u stvaranju i održavanju atmosfere mira, razumevanja i saradnje svih građana Crne Gore.

 -Ambasadorka Rajnke je prenela zainteresovanost SAD za pitanje verskih sloboda i sveukupne stabilnosti u regionu i naglasila potrebu poštovanja verskih i drugih ljudskih prava svih bez razlike, kako od strane države, tako i međusobno među građanima i verskim zajednicama - navodi se u saopštenju.

Mitropolit Joanikije je ambasadorku upoznao sa najvažnijim verskim, humanitarnim prosvetnim i kulturnim aktivnostima Mitropolije, osobito iskazavši posvećenost bogoslužbenom životu, kao temelju svih drugih poduhvata i napora, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEKA DOĐE REAL, DA MU POKAŽEMO! Mimović oduševljen što je sa Zvezdom ušao u Ligu šampiona