USVOJENI VRAĆENI ZAKONI: Poslanici ukinuli Upravu za inspekcijske poslove

V.K.

30. 08. 2024. u 15:40

SKUPŠTINA Crne Gore ponovo je usvojila izmene Zakona o inspekcijskom nadzoru Zakona kojima su propisane odredbe o inspekcijskom nadzoru, koje predsednik Crne Gore Jakov Milatović nije potpisao i početkom avgusta ih vratio na ponovono razmatranje.

УСВОЈЕНИ ВРАЋЕНИ ЗАКОНИ: Посланици укинули Управу за инспекцијске послове

Skupština CG

 Ovim pravnim aktima se ukida Uprava za inspekcijske poslove, a inspekcije raspoređuju po ministarstvima. Za usvajanje ovih zakona glasalo je 46 poslanika, a šest je bilo protiv. Posle ponovnog usvajanja zakona predsednik države  više nema  mogućnost da ih ponovo vraća parlamentu.

Skupština je konstatovala prestanak funkcije sudiji Ustavnog suda Miloradu Gogiću, zbog ispunjavanja uslova za starosnu penziju. On je krajem maja napunio 66 godina i stekao uslov za odlazak u mirovinu. U nastavku rada parlamenta poslanici su razmatrali set zakona  koji su neophodni za realizaciju programa Evropa sad 2 –zakon o budžetu za ovu godinu, zakon o porezu na dodatu vrednost, zakonima porezu na dobit pravnih lica, porezu na dohodak fizičkih lica, za obavezno socijalno osiguranje, akcizama, zakona o radu, o visokom obrazovanju, stručnom osposobljavanju i lica sa stečenim visokim obrazovanjem. Na dnevnom redu je i predlog zakona o otpisu kamate na dospele poreske obaveze i zakon o organizovanju tržišta u ribarstvu i akvakulturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMINUO MLADI GLUMAC: Spasioci pola sata pokušavali da ga ožive