U NIKŠIĆU UHAPŠENE DVE OSOBE ZBOG TEŠKIG DELA PROTIV OPŠTE SIGURNOSTI: Ispalili projektile u pravcu benziske stanice, umalo je zapalili

M. SEKULOVIĆ

03. 09. 2024. u 11:12

ZBOG sumnje da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, u Nikšiću su uhappeni I. P. (37) i R. R. (40)

У НИКШИЋУ УХАПШЕНЕ ДВЕ ОСОБЕ ЗБОГ ТЕШКИГ ДЕЛА ПРОТИВ ОПШТЕ СИГУРНОСТИ: Испалили пројектиле у правцу бензиске станице, умало је запалили

I.D.S.

- Nikšićka policija obaveštena je sinoć oko 00.05 časova od strane vlasnika jedne benziske stanice u Nikšiću, da je na toj lokaciji jedno lice ispalilo više projektila iz puške u pravcu ovog objekta i vozila koja su bila parkirana, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja policijski službenici su odmah po;prijavi uspostavili blokadu navedenog područja, a nedugo zatim i locirali lica I.P. (37) i R.R. (40) kojom je prilikom kod I.P. pronađeno vatreno oružje – puška, saopštila je Uprava policije Crne Gore, čiji pripadnici su  došli do saznanja da neposredno pre prijavijenog događaja u objektu pomenute benziske stanice došlo do verbalnog sukoba između pomenutih lica i zaposlenih, nako čega su I.P. i R.R. napustili objekat.

-Međutim, nedugo zatim oni su se vratili i I.P. je iz puške ispalio više projektila u pravcu objekta benziske stanice i parkiranih vozila kasa je nastala materijalna šteta na objektu i vozilima, dok je na objektu došlo i do požara koji je lokalizovan od strane pripadnika Službe zaštite i spašavanja Nikšić.

-Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se na licu mesta uviđaj izvrši u prisustvu vještaka, te izvršio kvalifikaciju krivičnog dela – teško delo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu postupajućeg tužioca I.P. i R.R. su lišeni slobode, kažu uz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA MENE JE ĐOKOVIĆ RIVAL: Tenisko čudo iz Srbije šokiralo javnost