SPASLI MALE FOLKLORAŠE: Beranac Jovo Petrović i njegovi sugrađani našli se u nevolji putnicima autobusa iz Jagodine

M. SEKULOVIĆ

04. 09. 2024. u 07:30

KRENITE kolima u pravcu Dapsića, Lokvi, 80 dece je u opasnosti. Ova objava na fejsbuk-profilu Jova Petrovića iz Budimlje, predgrađa Berana, bila je uvod u dramu u kojoj su spasena tri mlada života.

СПАСЛИ МАЛЕ ФОЛКЛОРАШЕ: Беранац Јово Петровић и његови суграђани нашли се у невољи путницима аутобуса из Јагодине

Privatna arhiva

Jovo, glavni akter akcije spasavanja dece iz Jagodine i njihovih šestoro starijih sugrađana, niji ni slutio, dok je na benzinskoj pumpi ispijao kafu i posmatrao razdragane mališane kuluturno-umetničkog društva iz Jagodine, koji su se vraćali sa mora, kako izlaze iz autobusa, da će ga apel za pomoć ubrzo odvući 20 kilometara dalje od Berana.

- Bilo ih je uslovno rečeno stotinu - smeje se Jovo, dok priča kako je tu upoznao Slavišu Agatonovića iz Jagodine, sa kojim je dok su deca odmarala, nakon kraćeg razgovora razmenio profile na društvenim mrežama. - Oni su nastavili svoj put i ne baš brzo nakon toga, Slaviša me je pozvao i saopštio da se autobus pokvario i da im treba pomoć... Brzo sam stigao i odmah video da je nekoliko dece ošamućeno i da je potrebno zvati Hitnu pomoć. Pozvao sam preko društvenh mreža i moje sugrađane da dođu i prebace ostalu decu na bezbedno.

Hitna pomoć prevezla je troje mališana u Kliničko-bolnički centar u Beranama, gde su zadržani zbog trovanja ugljen-monoksidom, usled kvara autobusa.

Human i bez posla

HEROJU iz Berana video-pozivom se obratio i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma. Zahvalio je Berancima i tražio brojeve telefona svih koji su učestvovali u ovoj akciji, za "Novosti" priča Petrović.

- Nazivaju me herojem, što je po meni nepotrebno, jer taj duh solidarnosti i humanosti ne dolazi od pojedinca, a to Beranci najbolje znaju - kaže skromni otac trojice dečaka, kome zajednica do sada nije pružila priliku da zasnuje radni odnos.

Za 20 minuta više od 100 Beranaca automobilima se uputilo prema Lokvama da pruže pomoć. Sva deca su zbrinuta na benzinskoj pumpi, a vrlo brzo stigla je hrana, koju su Bernci donosili od svojih kuća.

Iz KBC Berane stigla je vest da deca koju su zbrinuli nemaju ozbiljnije zdravstvene probleme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio