SADA ISPRED PES, NEKADA U ŠTABU DPS: Nosilac liste "Evrope sad " i Demokrata , Saša Mujović, na meti kritike

V.K.

05. 09. 2024. u 07:15

NOSILAC liste Pokreta "Evropa sad" i Demokrata na podgoričkim izborima 29.septembra profesor dr Saša Mujović (PES), aktuelni ministar energetike u Vladi Milojka Spajića godinama je bio "udarna pesnica" Demokratske partije socijalista!

САДА ИСПРЕД ПЕС, НЕКАДА У ШТАБУ ДПС: Носилац листе Европе сад  и Демократа , Саша Мујовић, на мети критике

DPS

To je potvrdio u saopštenju portparol DPS-a Miloš Nikolić, nakon izjave Mujovića da lista na čijem je čelu neće praviti nikakve postizborne saveze sa DPS.

Nikolić kaže da ta poruka njihovog "simpatizera, aktiviste i glasača sa dvodecenijskim stažom, sve do poslednjih parlamentarnih izbora", izaziva čuđenje.

- Okolnosti i vremena očigledno menjaju ljude, pa je tako i Mujović posle dvadeset godina provedenih u DPS spoznao sve mane naše partije - naglasio je Nikolić.

On dodaje i da Saša Mujović ima duži glasački staž kada je u pitanju Demokratska partija socijalista od njega.

Konkurencija

POD okriljem koalicije "Za budućnost Podgorice" koju čine NSD, DNP, SNP, UCG, PCG i SCG, okupili su se Srbi. Prva na listi je Jelena Borovinić Bojović. Čak 13 lista učestvovaće na vanrednim lokalnim izborima. Novi saziv parlamenta brojaće 59 odbornika, a pravo glasa ima 145.908 građana.

- Tužno je posmatrati dekana Elektrotehničkog fakulteta kako na ovaj način prlja besprekornu biografiju i srozava svoj ugled u javnosti - smatra Nikolić.

Na ove prozivke Mujović je odgovorio - "laži su vam drugo ime".

- To se jasno vidi po svakoj rečenici koju izgovorite. Kada hodam ulicama našeg grada i naiđem na blato, trudim se da ga preskočim. Znam da nema smisla ulaziti u njega i pokušavati ostati čist. Blato je, očigledno, vaše prirodno okruženje, gde se odlično snalazite - poručio je Mujović.

Međutim, i nosilac Podgoričke liste bivši ministar pravde i nekadašnji član PES-a Andrej Milović tvrdi da je Mujović na prethodnim lokalnim izborima glasao za kandidata DPS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio