PONOVO PROŠLE IZMENE SPORNE MILATOVIĆU: Parlamentarna većina izglasala promene zakona o energetici i unutrašnjim poslovima

I. D. S.

04. 09. 2024. u 20:12

CRNOGORSKI poslanici su drugi put dali zeleno svetlo za izmene i dopune zakona o unutrašnjim poslovima i energetici, a koje je predsednik države Jakov Milatović sredinom prošlog meseca vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

ПОНОВО ПРОШЛЕ ИЗМЕНЕ СПОРНЕ МИЛАТОВИЋУ:  Парламентарна већина изгласала промене закона о енергетици и унутрашњим пословима

Skupština CG

Parlamentarna većina ponovo je podržala izmene i dopune dva zakona – o energetivci i unutrašnjim poslovima, koje su usvojili  17. avgusta, a koje je  tri dana kasnije Mialtović vratio na ponovno odlučivanje, obrazlažući da predložena rešenja predstavljaju nastavak politizacije institucija. Za izmene Zakona o energetici glasalo je 47 poslanika parlamentarne većine, dok se opozicija nije izjašnjavala. Istim brojem glasova podržan je akt koji se tiče unutrašnjih poslova.

Milatović je pomenute zakone vratio na ponovno odlučivanje, tvrdeći da je izmenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima uveden poseban postupak zapošljavanja policijskih službenika bez javnog oglašavanja i bez kadrovskog plana.

Govoreći o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o energetici, naveo je da su predloženim amandmanskim delovanjem uvedene suštinske promene u načinu izbora članova i predsednika Odbora Regulatorne agencije za energetiku i regulisanje komunalne delatnosti. Kako je ocenio, nedopustivo je da se kroz najavljeno tehničko prilagođavanje Zakona vrše suštinske promene, tako što se menja način izbora članova Odbora Regulatorne agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!