MESO ZAKOPALI DOK INSPEKTOR ODE: Novi skandal na deponiji "Mostina" u Rožajama

M. SEKULOVIĆ

11. 09. 2024. u 11:15

OSNOVNO državno tužilaštvo u Rožajama još se nije oglasilo povodom skandala na "privremenoj" deponiji "Mostine" u Rožajama, kada su pre desetak dana, zasada nepoznati građani, na ovoj lokaciji, pred inspektorima zakopali oduzeto meso, a nekoliko sati kasniji došli, otkopali ga i sa dva automobila odneli u nepoznatom pravcu!

МЕСО ЗАКОПАЛИ ДОК ИНСПЕКТОР ОДЕ: Нови скандал на депонији Мостина у Рожајама

Foto: M. Sekulović

Dobili smo od građanskih aktivista video na kome se sve vid, saopšteno je juče iz NVO "Euromost", čiji saradnici budno dežuraju nad deponijom, dokazujući po ko zna koji put kako se ovo nelegalno privremeno odlagalište zloupotrebljava.

Zloupotreba

SVE ovo jasno ukazuje kako se zloupotrebljava ovo nelegalno privremeno odlagalište. Kako inspekcije ne završavaju postupak do kraja. Pa smo zatražili od Osnovnog državno tužilaštvo u Rožajama, da odmah nalože da se obavi uviđaj, zatraže video- snimci od direktora rožajskog komunalnog preduzeća, i utvrdi šta se dešavalo nakon odlaska inspekcije i službenika Uprave policije, gde je meso završilo, kažu iz "Euromosta".

- Je li ovo taj put ka EU - pitaju iz "Euromista" ministarku evropskih integracija Maidu Gorčević, obaveštavajući i nju o događaju od 28. avgusta. - Kada smo se uverili u autentičnost snimka, obavestili smo sve nadležne institucije, a direktor komunalnog preduzeća u Rožajama, kazao je da je dobio informaciju, da je inspekcija uz asistenciju službenika Uprave policije iz Rožaja pratila uništavanje mesa i da on sve prati jer imaju instalirane dve kamere. Ali nam on nije kazao da je meso nakon odlaska inspekcije i službenika Uprave policije, otkopano, uzeto i odneto u nepoznatom pravcu, što se vidi na snimcima, koje vam dostavljamo - saopšteno je juče iz "Euromosta".

Na snimku se vidi da pred inspektorom i pripadnikom uprave policije dve osobe istovaraju i pokrivaju meso, a nakon odlaska inspekcije i službenika, isti automobil se vraća i ista dva lica sve što su odložilli uzimaju i odnose u nepoznatom pravcu.

- Na snimcima se jasno vidi da je i čovek zaposlen na ovom privremenom odlagalištu umešan, i da je sa ženskom osobom, takođe uzeo deo i odneo u nepoznatom pravcu - tvrde iz "Euromosta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

SRBIJA JE OVO ČEKALA: Srpski teniseri predvođeni Đokovićem u petak će imati trening otvoren za javnost