KOMITE OPET LARMAJU OKO ZASTAVE: Zaslepljeni nacionalizmom suverenisti dižu hajku na crnogorskog vicepremijera

V. KADIĆ

12. 09. 2024. u 08:00

SUSRET srpskog ministra kulture Nikole Selakovića sa Budimirom Aleksićem, potpredsednikom Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa verskim zajednicama podiglo je na noge crnogorske ekstremiste u Podgorici.

КОМИТЕ ОПЕТ ЛАРМАЈУ ОКО ЗАСТАВЕ: Заслепљени национализмом суверенисти дижу хајку на црногорског вицепремијера

Vlada Crne Gore

Razlog je jedna objavljena fotografija sa tog događaja na kojoj se vide njih dvojica, ali bez državne zastave Crne Gore u pozadini. Ali su ostali nemi na preostale na kojima se vide znamenja obe države.

Hajka već viđena mnogo puta ranije nastavila se i sada, samo što je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković otišao korak dalje zapretivši Aleksiću da je nepoželjan u prestonici.

- Ali ono što je do nas je da Aleksiću i svima koji sede na državnim funkcijama, a ne poštuju Crnu Goru i njene simbole jasno poručimo: Na Cetinje niste dobrodošli ni zvanično, ni nezvanično - poručio je Đurašković preko društvene mreže Fejsbuk.

Međutim, vrlo brzo profesoru Aleksiću stigla je podrška od kolega sa Bogoslovije na Cetinju.

- Podrška dragom profesoru i učitelju, prijatelju i kolegi, prof. dr Budimiru Aleksiću, koji je više od trideset godina jedan od najboljih profesora slavne Cetinjske bogoslovije, najstarije srednje škole u Crnoj Gori, čuvaru istinskog crnojevićkog i svetopetrovićevskog nasleđa... - naveo je u reagovanju profesor na Bogosloviji Sveti Petar Cetinjski, Aleksandar Vujović. - Profesor Aleksić je na Cetinju svoj na svome, jer je veran Ivanu Crnojeviću i Svetom Petru Cetinjskom, Njegošu, kralju Nikoli.

Kurti ne smeta?

KRAJEM avgusta delegacija DPS sastala se u Prištini sa lažnim premijerom lažne države Kosova Aljbinom Kurtijem, a da to nije zasmetalo crnogorskim nacionalistima. Trojka Andrija Nikolić, Aleksandra Vuković Kuč i Abaz Dizdarević vodila je razgovore, kako su saopštili, o "susedskim odnosima", produbljivanju saradnje regiona sa NATO. O katastrofalnom položaju crnogorske manjine, prema saznanjima "Novosti", nije bilo ni reči!

O izjavi gradonačelnika Cetinja Đuraškovića reagovao je i portparol NSD, Mirko Miličić.

- Đurašković je naprasno zaboravio da se zajedno sa gradonačelnikom Gaete, nakon hvalospeva crnogorskim vojnicima koji su u istoj toj Gaeti pristupili Musolinijevim fašistima, slikao sa italijanskom zastavom na kojoj je u centralnoj poziciji grb prestonice Cetinje. Ne smem ni da zamislim šta bi Đurašković uradio da se grb prestonice kojim slučajem zadesio na srpskoj trobojci, ali znam da im dvostruki aršini nisu strani - kazao je Miličić i podsetio na događaj kada je nekadašnji premijer Dritan Abazović bio u poseti Albaniji gde se fotografisao sa Edijem Ramom, uz zastavu Albanije, a da zbog toga niko nije zamerio ili povisio ton.

I dežurni kritičar svega srpskog predsednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić spočitao je Aleksiću što je pošao u Beograd u zvaničnu posetu i "zaboravio" crnogorsku zastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIMULACIJE, DODATNI SLOBODNI DANI, STIPENDIJE, PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE… Evo koje sve benefite zaposlenima nudi Mercator-S