PODGORIČKE IZBORE BOJKOTOVAĆE I - ZATVORENICI? Zbog ćutanja nadležnih o Zakonu o amnestiji, stižu pretnje iz UIKS

V.K.

12. 09. 2024. u 06:45

ZA predstojeće izbore u Podgorici koji su zakazani za 29. septembar nisu samo zainteresovani politički akteri nego i oko 500 zatvorenika u Spužu!

ПОДГОРИЧКЕ ИЗБОРЕ БОЈКОТОВАЋЕ И - ЗАТВОРЕНИЦИ? Због ћутања надлежних о Закону о амнестији, стижу претње из УИКС

Vlada cg

Oni su dostavili advokatu Damiru Lekiću pismo, ukazujući da već duže vreme nadležni državni organi ne govore ništa o Zakonu o amnestiji. Zapretili su da, ako uskoro ne dobiju neke konkretne mere, ni oni ni članovi njihovih porodica neće izaći na izbore!

Advokat Lekić je rekao da je krajem novembra prošle godine 598 zatvorenika UIKS-a potpisalo zahtev državnom vrhu Crne Gore da Skupština što pre usvoji zakon o amnestiji, kojim bi se popravio tretman i omogućio uslovni otpust, ali da od tada ništa nije urađeno u vezi sa tim. Zatvorenici su, kako se navodi u pismu, ogorčeni pristupom poslanika koji mesecima ćute i ignorišu njihove zahteve.

Zvicer kontrolisao Spuž

UOČI parlamentarnih izbora 2020. šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer prebrojavao je spiskove i ko je sve na "njihovoj strani", što je obelodanjeno u kriptovanoj skaj-aplikaciji.

- Svi naši zatvorenici i porodice im glasaju Mila. Ima ih masu. Papir imam već, jer svaki mesec im se plaća - pisao je Zvicer sada odbeglom policajcu Ljubu Miloviću 25. avgusta te godine.

Profesor mr Spasoje Tomić ima svoje viđenje ove situacije.

- Nemam ništa protiv toga da amnestiju dobiju oni koji su počinili dela koja nisu ugrozila ničiji život, ali sistem i država moraju biti oprezni, jer amnestija za one koji su ojadili ovu državu i ubijali ljude po ulicama gradova Crne Gore ne sme biti. Vreme je da se uskladimo sa ostatkom sveta i da zakonski oštrije regulišemo mnoge stvari - kaže za "Novosti" Tomić. - Zakon o amnestiji treba tako urediti da ne bi išao na ruku Petru Lazoviću, Ljubi Miloviću, Zoranu Lazoviću, Veselinu Veljoviću, Milivoju Katniću, Vesni Medenici, Verici Maraš, Veselinu Vukotiću i drugima ukoliko budu osuđeni na izdržavanje kazne u Spužu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU PREVARU ATP-a! Nisu ni sanjali da će ovo da se desi