A, ZASTAVA KOD ERDOGANA? Napad na srpskog ministra Aleksića u Crnoj Gori zbog navodnog neisticanja simbola

V.K.

12. 09. 2024. u 19:47

POTPREDSEDNIK Vlade Crne Gore i šef diplomatije Ervin Ibrahimović uputio je članovima Vlade dopis u kojem im skreće pažnju na neophodnost isticanja državnih simbola tokom zvaničnih i radnih poseta, te na poštovanje opštih protokolarnih procedura u tim prilikama. Povod ovog obraćanja su "nedavna dešavanja vezano za neisticanje državnih simbola tokom zvaničnih i radnih poseta članova Vlade".

А, ЗАСТАВА КОД ЕРДОГАНА? Напад на српског министра Алексића у Црној Гори због наводног неистицања симбола

Ministarstvo kulture Srbije

Ova intervencija, međutim, nije došla nakon što je Ibrahimović početkom avgusta bio gost predsednika Turske Redžepa Erdogana u čijem kabinetu nije bila istaknuta crnogorska zastava već samo zemlje domaćina, ali jeste nakon nedavnog susreta vicepremijera za obrazovanje, nauku i verska pitanja iz Nove srpske demokratije Budimira Aleksića koji se sastao sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem i ministrom kulture Nikolom Selakovićem. Ostrašćeni antisrpski mediji objavili su laž da tom prilikom nije bilo crnogorskih simbola.

- Protokol države domaćina dužan je da obezbedi znamenje što je i učinjeno. Dakle, zastava Crne Gore je bila na oba sastanka koja sam imao što se jasno vidi na fotografijama. Međutim, u ovom slučaju znamenje nije problem već monitoring koji se konstantno sprovodi nad nama Srbima. Posmatraju nas kao sumnjiv faktor i to traje već trideset godina - kaže za "Novosti" Aleksić.

On podseća da postoje mediji koji ne mogu da podnesu činjenicu da su autentični predstavnici srpskog naroda ušli u izvršnu vlast i onda pokušavaju na razne načine da ih stigmatizuju ispitujući njihovu lojalnost državi:

- Na drugoj strani ćuti se kada Ibrahimovića primi Erdogan, a u njegovom kabinetu samo turska zastava bez crnogorske, ili kad se bivši premijer Abazović fotografisao sa Ramom samo uz zastavu Albanije.

Nakon što su na mreži "Iks" objavljene fotografije s nedavnog sastanka Ibrahimovića i Erdogana u Turskoj, na kojima se ne vidi zastava Crne Gore, poslanik Pokreta Evropa sad, Vasilije Čarapić napisao je na toj mreži da "svaka neprincipijelnost smeta" i da "svaki član Vlade treba da osigura da zastava države u čije ime nastupa bude zastupljena".V. K.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KARATA NEMA, SVE RASPRODATO: Novak Đoković izazvao zemljotres u Šangaju