UHAPŠENI ČLANOVI KAVAČKOG KLANA U BUDVI: Planirali ubistvo Marka LJubiše Kana

S. Đokić

12. 09. 2024. u 22:31

BUDVANI Davor Kordić i Aleksandar Saša Ćetković uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije. Navodno, prema operativnim policijskim podacima, planirali su ubistvo sugrađanina Marka Ljubiše Kana u januaru 2021. godine.

УХАПШЕНИ ЧЛАНОВИ КАВАЧКОГ КЛАНА У БУДВИ: Планирали убиство Марка Љубише Кана

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako je saopštio specijalni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić, krivična prijava je podneta i protiv odbeglih vođe kriminalnog "kavačkog klana" Radoja Zvicera i Nikole Vušovića, zvanog Džoni, kojima se na teret stavlja podstrekavanje na ubistvo. Istom prijavom obuhvaćeni su D. T., M. M., R. M. i I. B., koji su u bekstvu, zatvoru ili pritvoru, zbog drugih krivičnih dela.

Tokom istrage, kako je saopšteno, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni Zvicer i Vušović tokom 2020. u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali kriminalnu organizaciju koja je delovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih dela ubistvo i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Organizatori su, kako se navodi, doneli odluku da nekoliko pripadnika grupe ubije Marka Ljubišu, a u tome su ti pripadnici sprečeni, jer ih je policija uhapsila u Budvi, januara 2021. godine.

SDT je, šest meseci kasnije, podigao optužnicu protiv Lazara Ilića, Strahinje Savića, Grge Milićevića, Miloša Klečka i Nikole Milenkovića zbog sumnje da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koja je potvrđena pred podgoričkim sudom i stupila je na pravnu snagu.

Juče uhapšeni Kordić je, inače, hapšen i u julu 2015, zbog sumnje da je povezan sa švercom kokaina.

Tada je u Budvi, u velikoj policijskoj akciji "Čistač", privedeno još 16 osoba, među kojima je bio i inspektor za imovinske delikte Centra bezbednosti Budva Milan Moračanin.

Privedeni Ćetković je, inače, brat Miroslava Ćetkovića, koji je ubijen 4. januara 2017. u Budvi, kada je stradao i državljanin Bosne i Hercegovine Predrag Ilinčić.

Iz policije su tada saopštili da su Ćetković i Ilinčić ubijeni u međusobnom vatrenom obračunu.

Miroslav Ćetković hapšen je 2015. zbog sumnje da je učestvovao u švercu narkotika.

I "Skaj" dokaz za presudu

U FEBRUARU ove godine, zbog planiranja Kanovog ubistva, u podgoričkom Višem sudu, Lazar Ilić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina zatvora, na koliko je osuđen i Nikola Milenković. Strahinja Savić je osuđen na četiri godine, Grga Milićević na tri i po godine zatvora, a Miloš Klečko na pola godine manje. Jedan od dokaza, koje je SDT dostavio sudu jeste komunikacija preko aplikacije "Skaj", koja je iz Francuske pribavljena putem međunarodne pravne pomoći.

BONUS VIDEO:

LISICE NA RUKAMA: Hapšenje Jelene Perović, direktorke Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽAO MI JE ŠTO NEMAM DECU, SAD JE KASNO: Isidora Minić ogolila dušu - Nije mi bilo suđeno da budem majka